NESREČNO

Dva zletela s ceste in treščila v drevo

Objavljeno 05. avgust 2014 09.00 | Posodobljeno 05. avgust 2014 09.00 | Piše: V. A.

Na Repnem in v Virštanju voznika zapeljala s ceste in trčila v drevo.

Fotografija je simbolična

REPNO – V nedeljo ob 4.16 je na Repnem voznik z osebnim vozilom trčil v drevo. Gasilci PGE Celje so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli cestišče z vpojnim sredstvom in pomagali reševalcem. V trčenju se je huje ranil sopotnik. Oskrbeli so ga in odpeljali v celjsko bolnišnico. Zoper voznika sledi kazenska ovadba.

V Virštanju je v nedeljo ob 1.54 osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Sela-Verače-Virštanj in zavarovali ter razsvetlili kraj dogodka, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ranjenca do reševalnega vozila ter odklopili akumulator na vozilu. Reševalci iz Šmarja pri Jelšah so ga prepeljali v celjsko bolnišnico.

V Mariboru je v soboto nekaj po 21. uri voznica povzročila prometno nesrečo in pobegnila. Ker je bil v vozilu poškodovan tudi motor, se je med begom močno ogrel. Voznici je uspelo parkirati na praznem parkirišču na Tržaški cesti, tam pa je peugeot 206 zgorel v celoti. Postopek sledi.

V kraju Kvasica sta nekaj po 12. uri trčili osebni vozili. Pri tem se je eden ranil. Črnomaljski reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico. Gasilci PGD Črnomelj so odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče ter pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ranjenca.

Na cesti med Podnanosom in Razdrtim je ob 10.48 voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se ranil. Gasilci GRC Ajdovščina so cestišče posuli z vpojnim sredstvom. Reševalci iz Ajdovščine so ranjenca odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Na avtocesti v bližini naselja Lipce sta v petek ob 22.01 trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci GARS Jesenice in osvetlili kraj nesreče. Reševalci so poskrbeli za dva ranjenca.

Na hitri cesti med Ajdovščino in Novo Gorico, v bližini Vipavskega Križa, se je okoli 20. ure voznik z osebnim avtom zaletel v obcestno odbojno ograjo med nasprotnima pasovoma. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina in zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter cestišče posuli z vpojnim sredstvom. Dva ranjenca je oskrbela dežurna ekipa NMP ZD Ajdovščina. Osebni avto je uničen, prav tako sta se poškodovali vozili, ki sta se na nasprotnem voznem pasu zaleteli v poškodovano odbojno ograjo.

V Bači pri Modreju so ponoči ustavili 59-letnega voznika avta, ki je napihal 2,20 promila. Ostal je brez vozniške. V Biljah so ustavili 45-letnega voznika, ta je napihal 1,41 promila. V Solkanu so ustavili 40-letnega voznika kombija, napihal je 1,38 promila. Vse tri čaka sodnik.

V enem izmed naselij v okolici Idrije so ustavili 52-letnega voznika tovornega vozila. Na vozilu sta bili nameščeni registrski tablici, ki nista pripadali temu neregistriranemu vozilu, možak pa nima dovoljenja za vožnjo tovornih vozil. Tovorno vozilo so zasegli, 52-letnika pa čaka sodnik.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so v 48 urah po Sloveniji zasegli 15 vozil.

Deli s prijatelji