PODJETNO

Dopinška milijonarja
 trgujeta še iz ječe?

Objavljeno 09. januar 2012 08.36 | Posodobljeno 09. januar 2012 08.36 | Piše: Irena Divković Milanovič

Karnerjevi so v sumljivih poslih tudi na Hrvaškem.

Pokojni Danilo Slivnik (foto: S. N.).

ZAGREB – Zgodba zakoncev Karner, 33-letne Alenke in 36-letnega Mihaela, ki so ju v Avstriji aretirali zaradi preprodaje prepovedanih anabolnih steroidov v ZDA, s katero naj bi zaslužila najmanj 40 milijonov evrov, dobiva vse večje razsežnosti. Vsak dan na plan prihajajo nove podrobnosti. Poleg sumov glede nepravilnosti pri gradbeniških poslih v Sloveniji, v katere naj bi bila vpletena tudi njuna sorodnika, zdaj pokojni Danilo Slivnik in njegov sin Uroš, so se pojavile tudi zgodbe o nečednih poslih družine na Hrvaškem. Naši sosedje se namreč ukvarjajo s sumljivo zgodbo objekta v istrskem Lovranu in z lastništvi Karnerjevih podjetij.

Sporna gradnja

Potem ko so pripadniki avstrijske specialne enote Cobra v mondenem Bad Kleinkirhheimu vdrli v dom nečakinje Danila Slivnika Alenke in njenega moža Mihaela ter ju spravili za zapahe, so se s primerom začeli ukvarjati tudi naši južni sosedje. Ugotavljajo namreč, da je aretirani Mihael Karner denar od prepovedane trgovine s športnimi poživili vlagal tudi na Hrvaško. Skupaj z očetom Avguštinom Karnerjem sta namreč tam vodila podjetje Romarius s sedežem v istrskem Barbanu.

Prav podjetje Romarius je pred časom prišlo na slab glas pri prebivalcih Lovrana, saj naj bi mimo vseh predpisov zgradilo objekt v Omladinski ulici. Proti novogradnji so se uprli prebivalci ulice, primer pa je prišel tudi do občinskih služb, ki so se morale ukvarjati z njim. Glavni razlog je bil, da je podjetje zrušilo stanovanjsko hišo, ki je stala na tem kraju, nato pa zgradilo gromozanski objekt, ki ni bil niti približno podoben prejšnjemu.

Vendar naj bi bila to samo pika na i v konkretnem primeru, kjer naj bi se dogajale še veliko hujše nepravilnosti. Medtem ko je v javnost pricurljal podatek, da je Mihael Karner skupaj s sinom Danila Slivnika Urošem posloval kar prek dveh podjetij na Belizeju, se zdaj razkriva, da je posle razširil še na eno državo. Tako so Karnerjevi lastništvo nad hrvaškim podjetjem Romarius prenesli v Panamo.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Tudi sicer je družina Karner zelo podjetna, ki posla ne razvija samo prek interneta in trgovine s prepovedanimi poživili

Deli s prijatelji