BEG PRED POLICISTI

Dirka po Mariboru

Objavljeno 07. avgust 2014 18.07 | Posodobljeno 07. avgust 2014 18.09 | Piše: V. A.

Z 2,02 promila alkohola 39-letnik v vozili policije.

Fotografija je simbolična.

MARIBOR – Policista sta v nedeljo ob 2.30 v Borštnikovi ulici ustavila 39-letnega voznika iz okolice Maribora, ki je napihal 2,02 promila. V skladu z zakonskimi določili sta zasegla avtomobil, zato sta 39-letniku tudi odvzela kontaktne ključe vozila do prihoda vlečne službe.

Ko je pripeljal voznik vlečne službe, je 39-letnik sedel v svoje vozilo ter ga z rezervnim kontaktnim ključem spravil v pogon ter se z veliko hitrostjo odpeljal proti Kardeljevi cesti in na parkirišče v Ulici Staneta Severja. Tam sta ga policista ponovno ustavila in mu ukazala, naj ugasne vozilo ter izstopi. Tega ni upošteval, ampak je zapeljal vzvratno z odprtimi voznikovimi vrati. Policist je v zadnjem trenutku odskočil, da ga 39-letnik ni zadel z vrati. Pri vzvratni vožnji je kršitelj trčil v službeno vozilo. Ker se 39-letnik na zakonit ukaz policista, naj ugasne vozilo in izstopi, ni odzival, je policist poskušal izvesti strokovni prijem na roki osumljenca, v tistem trenutku pa je kršitelj ponovno naglo speljal, tako da je policist ponovno komaj odskočil od vozila, da ga ni zadel z vrati. Odpeljal je naprej, po nekaj metrih ustavil in nato ponovno sunkovito speljal proti policistu, tako da je ta komaj odskočil, sicer bi 39-letnik s svojim vozilom treščil vanj.

Zatem je 39-letnik z veliko hitrostjo odpeljal. Vožnjo je nadaljeval po Kardeljevi cesti na Streliško in od tam na Tržaško, kjer so ga ob pomoči drugih patrulj ustavili in obvladali. Ob ustavljanju je ponovno trčil v službeno vozilo, v katero je trčil že pred tem, nato pa spet poskušal pobegniti z vzvratno vožnjo, ob tem pa trčil še v drugo službeno vozilo. Policisti so bili prisiljeni uporabiti prisilna sredstva. Ob uporabi teh se je kršitelj lažje ranil. Odpeljali so ga v UKC Maribor, kjer so ga zdravniško oskrbeli.

Policisti so 39-letniku izdali plačilni nalog, zagovarjal pa se bo tudi na okrajnem sodišču. Zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi pa so ga kazensko ovadili (člen 299/1 KZ-1 predvideva zapor od treh mesecev do dveh let).

Deli s prijatelji