ŠTELA JE VSAKA MINUTA

Delo z motorno žago skoraj usodno

Objavljeno 19. april 2017 18.38 | Posodobljeno 19. april 2017 18.40 | Piše: E. N.

Klice poškodovanega Mariborčana sredi gozda so slišali pohodniki in mu rešili življenje.

Fotografija je simbolična

MARIBOR – V torek dopoldne se je med delom v gozdu nedaleč stran od Pohorske vzpenjače z motorno žago pri rezanju drv hudo poškodoval 70-letni Mariborčan. Sočutnim pohodnikom, ki so slišali njegove krike, se lahko zahvali, da je ostal živ.

Poškodovani je zdravnikom dejal, da je pred poškodbo sam padel, vendar so zdravniki mnenja, da ga je moralo zadeti tudi deblo, ki ga je spodrezal, sicer ne bi bil tako hudo poškodovan. Ob padcu se je z motorno žago porezal po rokah in je zato močno krvavel.

Štela je vsaka minuta

Klice na pomoč že povsem izčrpanega poškodovanca so med spuščanjem od Koče Luka proti Trikotni jasi zaslišali trije pohodniki po Pohorju. Po približno 15 minutah iskanja so ga našli, mu nudili prvo pomoč in poklicali reševalce. Na kraju nesreče je takrat že snežilo, štela pa je vsaka minuta, zato ni bilo časa za pomoč gorskih reševalcev. Zato so spet pomagali pohodniki, ki so skupaj z reševalci poškodovanca z nosili prenesli do reševalnega vozila blizu Trikotne jase, od tam pa so ga prepeljali v UKC Maribor. Zdravniki so poškodbe ocenili kot najmanj hude, niso pa še izključili smrtne nevarnosti poškodovanega.

Policisti obvestila o nesreči še zbirajo. Pohodniki in reševalci so se kljub slabim vremenskim razmeram požrtvovalno odzvali in poškodovancu zagotovo rešili življenje, so še zapisali možje v modrem.

Deli s prijatelji