RDEČI PETELIN

Črnomelj: požar v domu starejših občanov, več je poškodovanih

Objavljeno 17. december 2017 16.43 | Posodobljeno 17. december 2017 20.21 | Piše: M. U.

Po prvih podatkih je zagorelo v četrtem nadstropju, kjer so bivalni prostori za oskrbovance.

 
ČRNOMELJ – Ob 13.23 je zagorelo v domu starejših občanov v Črnomlju, poroča uprava za zaščito in reševanje. V požaru je bilo več poškodovanih. 
 
Nihče v smrtni nevarnosti
 
Direktorica Doma starejših občanov Črnomelj Valerija Lekić Poljšak je povedala, da so dva oskrbovanca in dva zaposlena odpeljali v novomeško bolnišnico. »Dva oskrbovanca in dva zaposlena so zaradi poškodb odpeljali v novomeško bolnišnico, vendar ni nihče v smrtni nevarnosti. Ostalo osebje in stanovalce so evakuirali. Zdaj so vsi na varnem. O škodi je še prezgodaj govoriti, samo približno jo lahko ocenim na okoli 300.000 evrov,« je še dodala Lekić Poljšakova.
 
Zagorelo je v eni od sob v traktu četrtem nadstropju, kjer prebiva približno 25 oskrbovancev, je še povedala direktorica doma, gasilci pa so požar pogasili v približno pol ure.
 
Po podatkih Splošne bolnišnice Novo mesto pri njih s kisikom pomagajo eni oskrbovanki, sicer oboleli za astmo, ki se je nadihala dima, in zaradi enakega vzroka še štirim zaposlenim. Enega huje opečenega oskrbovanca, ki naj bi bil po neuradnih podatkih v smrtni nevarnosti, pa so reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center.
 
Aktivnosti na terenu še potekajo, ogled bo opravila tudi policija. Pri posredovanju so gasilcem iz Črnomlja pomagali tudi novomeški gasilci.
 
Oskrbovanci na varnem

Oskrbovance so po popoldanskem požaru v eni tamkajšnjih sob porazdelili po drugih sobah. Vseh 21 iz poškodovanega trakta so preselili v druge prostore. Vsi so na varnem, ponoči pa bodo poskrbeli za dodatno dežurstvo, je povedala direktorica Valerija Lekić Poljšak.

Po direktoričinih besedah je celoten trakt B v drugem nadstropju zaradi posledic požara in gašenja neuporaben oziroma uničen, zaposleni pa že čistijo prostore. Čiščenje bodo nadaljevali, hkrati pa poskrbeli, da se bodo oskrbovanci dobro počutili.

V ponedeljek pričakujejo strokovni ogled, pri katerem naj bi ocenili škodo.

Več tudi v jutrišnji tiskani izdaji.

 
 
Deli s prijatelji