ALKOHOLIZIRANI

Z ukradenim avtom pobegnili s kraja nesreče, poškodovanega pustili

Objavljeno 30. november 2015 20.30 | Posodobljeno 30. november 2015 20.30 | Piše: S. U.

Zgodilo se je v nedeljo nekaj po 18. uri.

DRNOVO – V nedeljo nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča v Drnovem. Policisti so takoj odšli na kraj, kjer je bil v vozilu poškodovan mladoletnik, voznik in še en potnik pa naj bi s kraja prometne nesreče pobegnila. Poklicali so reševalce, ki so poškodovanca odpeljali v bolnišnico.

»Policisti so takoj začeli izvajati aktivnosti za razjasnitev vseh okoliščin nesreče. Ugotovili so, da je povzročitelj nesreče, ki je vozil osebni avtomobil nissan almera, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal s ceste, trčil v drog javne razsvetljave, se z vozilom prevrnil in pobegnil. Med vožnjo nihče ni bil pripet z varnostnim pasom. Mladoletnega povzročitelja, ki se je v nesreči prav tako lažje poškodoval, so policisti izsledili. V litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligrama alkohola (1,08 g/kg),« so sporočili iz PU Novo mesto.

Policisti so ugotovili še, da je mladoletnik vozil ukraden avtomobil. Trojica je slabo uro pred nesrečo avtomobil, v katerem so bili kontaktni ključi, ukradla z dvorišča stanovanjske hiše v Drnovem.

Mladoletnika bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči in tatvine. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Deli s prijatelji