KONTROLA PROMETA

Vozniki pili in vozili, izstopa pa pijan kolesar

Objavljeno 04. december 2017 12.00 | Posodobljeno 04. december 2017 12.00 | Piše: S. U.
Ključne besede: Kranj kolesar

Zgodilo se je preko vikenda.

Simbolična fotografija.

KRANJ – Gorenjske ceste so bile preko vikenda polne voznikov, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo. V štirih primerih so policisti iz prometa izločili voznike osebnih avtomobilov, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo glede vozniških dovoljenj. Vozila so jim zasegli. V dveh primerih so gorenjski prometni policisti obravnavali dva voznika, ki sta bila pozitivna na hitri test za prepovedane droge, enemu od njiju pa so manjšo količino prepovedane droge tudi zasegli.

V še 14 primerih so vožnjo voznikom prepovedali zaradi alkohola. Najvišja ugotovljena vrednost je bila 0,93 mg/l pri voznici na območju Radovljice, izstopa pa tudi stopnja alkohola pri kolesarju, ki je bil obravnavan na območju Bleda (0,52 mg/l).

V tovrstnem početju voznikov gre zelo neodgovorna in nevarna dejanja, ki ogrožajo udeležence v prometu in zelo povečujejo možnost za udeležbo v hujših prometnih nesrečah. Ta negativni vpliv lahko vozniki izničijo samo, če vozijo povsem trezni, ali pa se ne odločijo za vožnjo, če so uživali alkoholne pijače.

 

Deli s prijatelji