NESREČA

Voznik trčil v odbojno ograjo in se prevrnil

Objavljeno 15. april 2017 12.00 | Posodobljeno 15. april 2017 12.00 | Piše: B. K. P.

Šestnajst gasilcev je na pomoč priskočilo vozniku, ki se je ponesrečil na Gorenjskem.

Voznik je na cesti med Podtaborom in Tržičem izgubil nadzor na avtomobilom. Foto PGD Bistrica pri Tržiču

TRŽIČ – Ta teden je znova zaznamovalo pestro dogajanje na slovenskih cestah, a je k sreči minil brez tragičnih posledic. Precej hudo je bilo na cesti med Podtaborom in Tržičem, kjer je okrog četrte popoldanske ure voznik izgubil nadzor nad renaultom, trčil v odbojno ograjo ter se prevrnil. Na intervencijo je odhitelo kar 16 gasilcev, večina jih je bila iz PGD Bistrica pri Tržiču, pomagali so jim tudi poklicni gasilci iz Kranja. Kraj nesreče so zavarovali in na uničenem avtomobilu odklopili akumulator. Ranjenega voznika so oskrbeli reševalci in ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje, gasilci pa so avto, od katerega je ostal le kup zmečkane pločevine, pomagali naložiti na vozilo avtovleke. S ceste je nekaj ur prej zapeljal tudi voznik na lokalni cesti v Podkraju v občini Zagorje ob Savi. En udeleženec se je ranil, v reševalno vozilo so ga pomagali prenesti gasilci, na kraj dogodka so prišli člani PGD Zagorje in Gasilskega zavoda Trbovlje, da so na avtomobilu odklopili akumulator ter ga potegnili na cesto. Zunaj vozišča je okrog pol enih ponoči končal voznik, ki je vozil iz smeri Čepleza proti Cerknemu. V blagem levem ovinku je nenadoma zapeljal desno v brežino, pri tem pa se je avto prevrnil. Voznik v nesreči ni bil ranjen, so mu pa policisti PP Idrija zaradi kršitev izdali plačilni nalog. Na Koroškem je pred dnevi voznik izgubil nadzor nad avtom in trčil v drog javne razsvetljave. Ranil se ni nihče, avto pa je precej uničen.

Dva povzročitelja pobegnila

Brez hujših posledic jo je odnesel voznik tovornjaka, posledice njegovega ravnanja bo občutila le denarnica. Med vožnjo skozi naselje Kanal je 51-letnik, ki je vozil tovornjak s priklopnikom, podrsal po fasadi objekta, a ga to ni pretirano zmotilo in je vožnjo nadaljeval. Očividci so o tem obvestili policiste, ti pa so moškega izsledili in mu izdali plačilni nalog.

Policisti PP Nova Gorica so tega dne lovili še enega povzročitelja prometne nesreče, ki se je prav tako končala le z materialno škodo. Na lokalni cesti zunaj naselja Plače v občini Ajdovščina je prehitri 48-letnik trčil v avto 30-letne voznice in odpeljal naprej, kot da se ni nič zgodilo. O dogodku so bili obveščeni policisti. Ti so voznika kmalu izsledili in mu med postopkom odredili preizkus z alkotestom. Moški je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligrama alkohola, možje postave pa ga bodo ovadili zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Ljubljanskim policistom je v sredo uspelo pravočasno ustaviti pijanega voznika, preden bi ta naredil katero neumnost. Nekdo je močno pijanega moškega namreč videl sesti v avto na Vodovodni cesti in je o tem obvestil policiste. Dobro jim je opisal avto in ni trajalo dolgo, ko so ga izsledili in ustavili. Voznik je imel v litru izdihanega zraka kar 0,95 miligrama alkohola. Policisti so ga odpeljali v pridržanje.

Deli s prijatelji