NESREČA

Trčila v smučarja in ga hudo poškodovala

Objavljeno 01. februar 2013 16.58 | Posodobljeno 01. februar 2013 17.00 | Piše: A. K.

Smučarka je obvestila reševalce, nato pa se je za njo izgubila vsaka sled.

Fotografija je simbolična

CERKNO – V sredo okoli 14.30 se je na smučišču Cerkno hudo poškodoval 61-letni smučar. Ta je smučal po progi Lom proti spodnji postaji. Na sredini proge mu je z desne strani prismučala neznana smučarka in trčila v njegov bok, nakar je smučar padel. Smučarka se je ustavila, se pozanimala, ali je z njim kar koli narobe, nato pa odsmučala do spodnje postaje, kjer je tudi obvestila tamkajšnje reševalce o poškodovancu. Smučarka je nato odšla neznano kam.

Smučar je ob trku utrpel hude telesne poškodbe (zlom leve golenice, poškodovano pa ima tudi levo ramo). Reševalci so ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, o nesreči pa je bilo obveščeno tudi pristojno okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nesreče na smučišču v Cerknem policisti PP Idrija smučarko in vse, ki bi lahko policiji dali koristne informacije, pozivajo, da pokličejo idrijske policiste oziroma najbližjo policijsko postajo ali intervencijsko številko policije 113.

Deli s prijatelji