POBEGNILA, A SO JU IZSLEDILI

Pri polikliniki sta jih nadlegovala, varnostnika eden odrinil

Objavljeno 04. november 2015 20.00 | Posodobljeno 04. november 2015 20.00 | Piše: A. L.

Policisti so na podlagi prijave in podanega opisa občanke na Metelkovi ulici izsledila dva državljana Romunije.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – V torek okrog 13.30 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena, da dva moška na Njegoševi ulici pri polikliniki nadlegujeta mimoidoče. Prav tako je OKC prejel klic iz bližnje trgovine od varnostnika, ki je povedal, da ga je neznani moški, ki ga je želel zadržati do prihoda policije in je pred tem nadlegoval mimoidoče tako, da je pobiral prostovoljne prispevke, odrinil in s kraja zbežal.

Policisti so na podlagi prijave in opisa na Metelkovi ulici izsledila dva državljana Romunije, ki sta zbirala prostovoljne prispevke za gluhoneme, gotovine pa pri sebi nista imela. V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da sta kršila določila zakona o prijavi prebivališča, saj se v treh dneh nista prijavila za bivanje v Sloveniji. Policisti so jima izdala plačilna naloga zaradi kršitve zakona o prijavi prebivališča, zakona o varstvu javnega reda in miru (pobiranje prostovoljnih prispevkov) in zaradi kršitve zakona o zasebnem varovanju (neupoštevanje ukaza varnostnika).

O podobnem početju so bili policisti obveščeni tudi 28. oktobra letos na območju tržnice BTC. Policisti so tujca, državljana Romunije izsledili in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve pobiranja prostovoljnih prispevkov brez dovoljenja, so sporočili iz PU Ljubljana.

Deli s prijatelji