TATOVI

Pozor, z različnimi prevarami kradejo po Ljubljani

Objavljeno 08. julij 2014 19.00 | Posodobljeno 08. julij 2014 19.00 | Piše: A. K.

Storilci bodo naredili vse, da pritegnejo pozornost morebitnih žrtev.

LJUBLJANA – Policisti so bili v ponedeljek obveščeni o treh drznih tatvinah. Okoli 11.15 je neznana ženska v Ljubljani ogovorila oškodovanko s pretvezo, da želi menjati denar. Med pogovorom sta vstopili v stanovanje. Ko sta bili v stanovanju, je pri vhodnih vratih pozvonila druga neznana ženska. Medtem ko je oškodovanka odpirala vrata in preverjala, kdo je pred njimi, je prva ženska mimo nje stanovanje zapustila. Oškodovanka je ugotovila, da ji je neznanka v času, ko je bila sama v stanovanju, odtujila nekaj sto evrov.

O drugem primeru je bila policija obveščena nekaj minut pred 13. uro. Dejanje se je prav tako zgodilo v Ljubljani. Pri oškodovanki se je zglasila neznana ženska in s pretvezo, da je sosedina sorodnica in da potrebuje vodo, dosegla, da jo je oškodovanka spustila v stanovanje. Neznanka je priložnost izkoristila in oškodovanki odtujila denarnico z nekaj sto evri. 

Tretji primer pa se je zgodil nekaj pred 16. uro v okolici Grosupljega. Do hiše so se pripeljale tri osebe (dva moška in ženska) z osebnim vozilom znamke VW passat karavan. Neznanci so vstopili v hišo, iz denarnice odtujili nekaj sto evrov in kraj zapustili.

Deli s prijatelji