UGRABITEV OTROKA

Policija trdi: Otrok je na varnem

Objavljeno 03. avgust 2011 08.43 | Posodobljeno 03. avgust 2011 08.43 | Piše: M. K. L., A. L., K. K.

Soseda, ki o dogajanju ve največ, je videla, ko je otroka odpeljal bel avto

V Mekinjah so bili ponoči vznemirjeni

MEKINJE – Otrok je na varnem, je navsezgodaj zatrdil ljubljanski policijski tiskovni predstavnik Vinko Stojnšek. Kaj natančno to pomeni, ni želel povedati in tudi ne potrditi informacij s terena, da je bila ugrabljena komaj petnajst mesecev stara deklica. Tiskovna predstavnica policije Vesna Drole pa je sporočila, da je bila v akciji pridržana ena oseba.

Policijska prošnja za molk

O ugrabitvi, ki se je zgodila včeraj nekaj minut po 17. uri, je prvi poročal portal Kamnican.si. Tekom večera je informacija o ugrabitvi, ki je preplavila Kamnik in družabno omrežje facebook, izginila iz medijev. Policija je namreč v interesu otroka zaprosila, naj se vest umakne, da se mu ne bi kar koli zgodilo.

Deček ali deklica?

Čeprav naj bi šlo po prvih informacijah za sedemletnega dečka, smo ponoči v Kamniku izvedeli, da naj bi družini iz velike rožnate hiše na vogalu neznec dejansko ugrabil petnajstmesečno deklico.

Storilca je videla soseda, ki živi čez cesto. Otroka naj bi odpeljal v belem avtomobilu.

Za 20 tisoč evrov

V Mekinjah so nam domačini pripovedovali, da naj bi šlo za ugrabitev zaradi 20 tisoč evrov dolga. Družina ugrabljenega otroka naj bi se v vas priselila šele pred štirimi ali petimi leti. Čeprav gre za majhno tradicionalno vasico, kjer se med seboj vsi poznajo, je bila družina ugrabljenega otroka precej zadržana do okolice. Hišo so ogradili z visoko kamnito in železno ograjo.

Prebivalci Kamnika so nam ponoči povedali, da naj bi šlo za romsko družino, ki se ukvarja s (pre)prodajo barvnih kovin. Nekoliko bolj naj bi jih poznala le soseda čez cesto, ki je videla ugrabitelja.

Navidezen nočni mir

Prebivalci Kamnika in Mekinj, ki so nas obvestili o ugrabitvi, so bili sinoči zelo vznemirjeni zaradi policijske prošnje medijem. Trdijo namreč, da policija pri svojem popoldanskem delu ni bila prav nič diskretna. Kot smo že poročali, je bilo podoročje okoli Kamnika popoldan domala okupirano s policijo. Ob številnih avtomobilih je področje preletaval tudi policijski helikopter.

Ponoči so se zadeve vsaj na videz umirile. V hiši, od koder so odpeljali otroka, so bile prižgane vse luči, promet pred njo pa je bil umirjen. Po okoliških cestah so krožila civilna policijska vozila.

Več o nočnem dogajanju in jutru v hiši, ki ji je noč povrnila ugrabljenega otroka, kmalu ...

 

Deli s prijatelji