POBEGNIL MU JE

Paznika 
pravilno odpustili

Objavljeno 20. avgust 2011 22.55 | Posodobljeno 21. avgust 2011 11.00 | Piše: G. P.

Obsodba potrjena

Igor Cvikl skupaj z odvetnikom zahteva revizijo postopka zaradi izredne odpovedi delovnega razmerja

LJUBLJANA – Višje delovno in socialno sodišče je potrdilo sodbo celjskega delovnega sodišča, da je bil pravosodni policist Igor Cvikl, ki je bil zaposlen v Zaporih Celje do konca marca 2009 in mu je po žlebu z notranjega dvorišča celjskih zaporov na prostost splezal in pobegnil nevarni pripornik Leon Bojić (organizator oboroženega ropa trgovine Lidl v Celju oktobra 2008), pravilno odpuščen.

Zahteval je vrnitev na delo

Sodnica je odločila, da so obstajali razlogi, da so pravosodnega policista odpustili zaradi pobega bosanskega pripornika, enako pa je zdaj menilo tudi višje sodišče in potrdilo prvostopenjsko sodbo. Cviklov zagovornik Velimir Cugmas je že vložil zahtevo za revizijo postopka na vrhovno sodišče. Meni, da so bile na sojenju njegovemu klientu kršene določbe pravdnega postopka, ob tem pa so tudi napačno uporabili materialno pravo. Odpuščeni pravosodni policist je sicer v tožbi in pritožbi zahteval vrnitev na delo in izplačilo razlike do plače po izredni odpovedi delovnega razmerja.

Huda kršitev delovnih obveznosti

Pravosodnemu policistu kot glavnemu krivcu za pobeg pripornika so zaradi hude kršitve delovne obveznosti v uradu za izvrševanje kazenskih sankcij izrekli ukrep izredne odpovedi delovnega razmerja in prepoved opravljanja dela. Cvikl se je pritožil na sklep na delovno sodišče, a na obeh stopnjah izgubil tožbo.

Deli s prijatelji