VRHOVNO SODIŠČE PREPREČILO SNEMANJE

Konec porodniške: domnevna Arinina krvnika pred sodnico

Objavljeno 10. april 2017 11.08 | Posodobljeno 10. april 2017 11.10 | Piše: STA, K. K.

Zaradi narave kaznivega dejanja in zaradi varstva pravice do družinskega življenja, ki se nanaša na preostale otroke obtoženih, je vrhovno sodišče prepovedalo tudi snemanje ali fotografiranje obravnave.

KRANJ Na kranjskem okrožnem sodišču se bo ob 10. uri začelo sojenje Sandi Alibabić in Mirzanu Jakupiju, ki sta obtožena, da sta lansko poletje na Jesenicah tako poškodovala dveletno deklico, da je ta 4. julija umrla. Sojenje se začenja po tem, ko je marca Alibabićeva v priporu rodila dečka, ki ji ga je jeseniški center za socialno delo odvzel.

Pravita, da nista kriva

Alibabićevi in Jakupiju tožilstvo očita zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter več kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb različnih kategorij, med drugim posebno hude telesne poškodbe, ki je vodila v smrt deklice. Tako mama umrle deklice kot tudi njen partner sta februarja krivdo na predobravnavnih narokih zanikala, zato se sedaj začenja sojenje. Oče mrtve deklice Arine je povedal, da je partner Alibabićeve Jakupi deklici izbil dva zobaimage.

Sodišče ščiti družinsko življenje

Sodišče je z začetkom glavne obravnave počakalo, dokler noseča Alibabićeva ni rodila. Tedaj se je razmišljalo o možnostih, da bi Alibabićeva skupaj z novorojenim otrokom sobivala bodisi v priporu bodisi v kakšni varstveni hiši. Vendar se je Center za socialno delo Jesenice odločil za začasno odredbo o odvzemu mladoletnega otroka. Alibabićevi so novorojenega otroka odvzeli v porodnišnici pred vrnitvijo v pripor in ga namestili v rejniško družino.

Sojenje Alibabićevi in Jakupiju bo potekalo pod strogimi varnostnimi ukrepi. Zaradi narave kaznivega dejanja in zaradi varstva pravice do družinskega življenja, ki se nanaša na preostale otroke obtoženih, je vrhovno sodišče prepovedalo tudi snemanje ali fotografiranje obravnave.

Sama sta se sicer na facebooku pogosto objavljala.

image
a:1:{s:11:"description";s:52:"Domnevna storilca: Mirzan Jakupi in Sanda Alibabić.";}

Deli s prijatelji