GROZLJIVO PRIČANJE

Jakupi: Rekel sem ji, da mora Arina od hiše

Objavljeno 11. april 2017 21.09 | Posodobljeno 11. april 2017 21.09 | Piše: P. Pa., B. F.

Kaj se je dogajalo od takrat, ko sta se na facebooku spoznala Mirzan Jakupi in Sanda Alibabić?

KRANJ – Mati male Arine, ki je lani poleti umrla po mesecih mučenja in trpinčenja, se je včeraj na sodišču zagovarjala in skušala vso krivdo prevaliti na svojega partnerja Mirzana Jakupija. Dejala je, da se ga je bala, da je na vse pretege skušala zbežati od njega, a ni.

Grozil ji je, da jo bo ubil

Sanda Alibabić in Jakupi sta se spoznala prek facebooka. Skupaj so živeli v stanovanju brez elektrike, hrano za obroke pa sta nosila le iz službe. Arina je spala na peni, ki je ležala na tleh. Tudi za pleničke so komaj našli evre. Povedala je, da je zadnji mesec Jakupi Arino klical le še z vzdevkoma 'žival' ali 'pankrt'.

Kako hude poškodbe so našli na telesu deklice, smo poročali tukajimage.

Za modrico, ki naj bi jo bila dobila na toboganu, je dejala, da je nastala zaradi pretepanja s plastično igračo. Na vprašanje, zakaj tega ni povedala prej, je odvrnila, da se je bala. »Tudi zdaj, ko sem v priporu, mi je pisal, da me bo ubil. Imam dokaze.«

Pravi, da je sama udarjala z glavo ob zid!

Spregovoril je tudi Jakupi, čeprav je sprva dejal, da nima nič povedati. Dejal je, da je bila Arina dan poprej poredna. Ko okoli 23. ure ni hotela zaspati, jo je menda Sanda v njeni sobi želela položiti pod odejo, toda slišal da je bil kričanje in dejal, da »se je mala z glavo udarjala ob zid in radiator. Saj se je večkrat, ko ji ni bilo kaj pogodu, z glavo zaletavala v tla ali zid.«

Jakupi je še dejal, da je vseh sedem mesecev, odkar je bil s Sando, govoril, da je otrok problematičen in da mora od hiše, saj zanj nista imela denarja. »Otroka nisem sovražil, samo potreboval je dodatno pomoč,« je še dejal.

Deli s prijatelji