NOČNI OBRAČUN

Izolan je trikrat zabodel Koprčana

Objavljeno 14. april 2017 21.54 | Posodobljeno 01. maj 2017 14.12 | Piše: Tomica Šuljić

V nočnem obračunu na slovenski obali krajšo potegnil 29-letni Koprčan.

Krvave sledi nočnega obračuna. Foto Dejan Javornik

IZOLA – Na Obali je bil četrtek precej oblačen dan, a na izolskem Sončnem nabrežju – ki se razteguje ob privezih in čolnih – so bile v dopoldanskih urah mizice kar zasedene. Kakšnih dvajset metrov od policijskega čolna pa je bilo na kamnitih tleh še vidnih nekaj krvavih madežev in njihova živa barva je pričala, da so bili preliti nedavno. Točneje, v noči na četrtek: takrat se je v nočnih urah zgodil obračun, ki bi se lahko kmalu končal tragično.

Domov po nož

Glavna akterja sta bila 26-letni domačin ter 29-letnik iz okolice Kopra, ki sta se v noči sprla; po navedbah Anite Leskovec s koprske policijske uprave je domačin po prepiru odšel domov po nož: »Ob 1.27 so nas iz izolske bolnišnice obvestili, da je pri njih iskal zdravniško pomoč 29-letnik iz okolice Kopra, ki je bil trikrat zaboden.« Šestindvajsetletni Pirančan je sprva pobegnil s kraja dogodka ter roki pravice, a le za kakšne štiri ure: »Osumljenemu so policisti ob 5.33 odvzeli prostost,« kratko poročilo zaključuje Leskovčeva, ki dodaja, da kriminalisti še zbirajo obvestila o dogajanju.

Krvav obračun se je zgodil za zunanjim šankom tamkajšnjega lokala, ki je na drugi strani ceste. Natakar nam je pojasnil, da so bili v času prepira in vbodov že zaprti: »Ljudje se zunaj zbirajo tudi ponoči, ker se nimajo kam dati, gostinci pa imamo mize in stole ponoči zunaj in jih niti ne premikamo.« Ko smo zjutraj prišli, so policisti že (oziroma še vedno) opravljali ogled kraja kaznivega dejanja nasproti lokala ob obali. Po naših podatkih okolica ni opremljena s kamerami, ki bi pomagale osvetliti okoliščine dogodkov, ki so se odvijali v nočnih urah.

V četrtkovem dopoldnevu domačini niso bili seznanjeni z nočnimi dogodki, tudi oba akterja sta bila neznanka. Po naših navedbah blizu uradnih virov so prve informacije nakazale, da bi se obračun lahko zgodil tudi zaradi pečanja z nedovoljenimi drogami, kar bo potrdila ali ovrgla nadaljnja preiskava. V krvavem ravsu je kratko potegnil Koprčan, ki je ob dveh vbodih v nogo dobil še najmanj enega v ledveni predel. Kljub temu da so po sprejemu v bolnišnico ugotovili, da 29-letnik ni v smrtni nevarnosti, so ga ohranili v bolnišnici. Izolan pa se je znašel v policijskem pridržanju in se lahko nadeja kazenske ovadbe. 

Deli s prijatelji