NEVARNO

Italijan v stoječo kolono pri Kopru, poškodovan otrok

Objavljeno 04. julij 2014 10.26 | Posodobljeno 04. julij 2014 10.26 | Piše: A. L.

Zapora ceste je trajala skoraj šest ur.

Fotografija je simbolična

KOPER – V četrtek ob 12.35 je 38-letni državljan Italije vozil osebni avtomobil po Šmarski cesti iz smeri Kopra proti Šmarjam. Pri odcepu za naselje Bošamarin je dohitel stoječo kolono vozil. Da bi se izognil trčenju v stoječo vozilo, je zapeljal na levi vozni pas in trčil v tovorni avtomobil s polpriklopnikom, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 25-letni Slovenec. Osebni avtomobil je odbilo v jarek, tovorni avtomobil s polpriklopnikom pa je bočno drsel.

To je opazil 51-letni državljan Nemčije, ki je bil z vozilom v stoječi koloni in je zapeljal v levo, da bi se izognil trčenju s polpriklopnikom, vendar je vseeno prišlo do oplaženja med vozili. V prometni nesreči so se lažje poškodovali osemletni otrok v osebnem avtomobilu Italijana ter voznik in dva potnika v osebnem avtomobilu državljana Nemčije. Povzročitelju, državljanu Italije, je bil izdan plačilni nalog.

Zaradi prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta popolnoma zaprta do 18.25, obvoz je bil urejen, so sporočili iz PU Koper.

Deli s prijatelji