NEVARNA BLIŽNJICA

Huda nesreča 20-letnika, ki je bežal pred nevihto

Objavljeno 13. april 2017 21.31 | Posodobljeno 13. april 2017 21.42 | Piše: P. Pa.

Utrpel je poškodbe glave in bil dlje časa v nezavesti. S helikopterjem so ga prepeljali v ljubljanski UKC.

Fotografija je simbolična

NOVA GORICA – V torek ob 15.36 so policiste obvestili, da se je blizu vasi Trnovo ob Soči ob strugi reke Soče poškodoval 20-letni turist.

Kot so sporočili iz PU Nova Gorica, so policisti PP Bovec z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je skupina šestih nemških državljanov peš odpravila po ustaljeni poti do reke Soče (vstopno-izstopno mesto za športno plovbo Trnovo 2). Zaradi poslabšanja vremenskih razmerah, pojavila se je namreč nevihta, so se tuji turisti začeli vračati po bližnjici zunaj ustaljene poti. Pri vzponu po strmem pobočju je eden od turistov, 20-letni nemški državljan, prijel za večjo skalo, ki pa se je pri tem izruvala. Moški se je s skalo skotalil približno deset metrov po strmem bregu, pri tem pa je utrpel poškodbe in je bil nekaj časa v nezavesti. Prijatelji so ga nemudoma prenesli v bližnjo vas Trnovo ob Soči, kjer so ga nato zdravniško oskrbeli reševalci ZD Tolmin.

Tolminski reševalci so turista, ki je po prvih ugotovitvah utrpel poškodbe glave in več udarcev, z reševalnim vozilom odpeljali do Kobarida, kjer so ga prevzeli člani dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem ob 16.45 odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Poleg policistov PP Bovec in tolminskih reševalcev so na kraju nesreče posredovali tudi reševalci GRS Tolmin.

Deli s prijatelji