POKOL

FOTO: Znana je identiteta prve žrtve pariškega masakra

Objavljeno 14. november 2015 17.45 | Posodobljeno 14. november 2015 17.45 | Piše: STA, S. U.

Med žrtvami pariškega masakra tudi tujci, našli so potne liste napadalcev.

PARIZ – Teroristični napadi v Parizu so zahtevali žrtve tudi med tujci. Belgijsko zunanje ministrstvo je potrdilo, da sta med žrtvami najmanj dva Belgijca, umrl je tudi Portugalec. »Ubita sta bila najmanj dva Belgijca,« je dejal belgijski zunanji minister Didier Reynders, ki drugih podrobnosti ni razkril. Belgija je sicer svojim državljanom odsvetovala potovanja v Francijo.

V Lizboni pa je državni sekretar za državljane v tujini Jose Cesario dejal, da je umrl 63-letni moški, ki je delal v Parizu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Britanski premier David Cameron je danes dejal, da so med žrtvami morda tudi Britanci.

Med hudo ranjenimi je tudi 20-letni Avstrijec, ki je bil na koncertu v dvorani Bataclan, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Slovensko zunanje ministrstvo za zdaj nima podatkov, da bi bili med žrtvami napadov slovenski državljani.

Našli potne liste

Sicer pa je policija že identificirala enega od teroristov, ki so v petek zvečer napadli koncertno dvorano Bataclan. Gre za Francoza, ki je znan obveščevalnim službam, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na neimenovane policijske vire. Že pred tem se je izvedelo, da so poleg enega od napadalcev, ki se je razstrelil, našli sirski potni list. Po poročanju časnika Liberation je šlo za napadalca v bližini stadiona Stade de France, kjer je potekala nogometna tekma med Francijo in Nemčijo. Poleg trupla drugega napadalca so našli egiptovski potni list, še poroča časnik.

Medtem pa je pariško društvo mladih odvetnikov objavilo, da je bil ubit njihov član Valentin Ribet.

Deli s prijatelji