20- IN 29-LETNIK PRIJETA

FOTO: Življenje brutalno pretepenega fanta visi na nitki

Objavljeno 13. februar 2017 15.19 | Posodobljeno 13. februar 2017 15.22 | Piše: A. L.

Intenzivna kriminalistična preiskava še vedno poteka.

PODBOČJE – Danes ponoči so policisti prejeli anonimni klic, v katerem je prijavitelj opozoril na posnetek pretepa, ki naj bi bil objavljen na družbenem omrežju. O njem smo pisali v članku FOTO: Slovenija v šoku: pretepenega moškega krvavega snemal in objavil na facebookuimage.

Policisti in kriminalisti so takoj začeli ugotavljati okoliščine, identiteto vpletenih oseb na posnetku kot tudi kraja, kjer naj bi se pretep zgodil. Okoli 4. ure so v okolici Podbočja na območju Krškega na travniku našli hudo pretepeno žrtev in takoj poklicali reševalce. Ti so 26-letnega moškega odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Po podatkih iz bolnišnice je žrtev zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti.

Novomeški kriminalisti so že v dopoldanskih urah upravljavcu družbenega omrežja podali pobudo za odstranitev posnetka s spletnih strani.

Policisti in kriminalisti so zaradi kaznivega dejanja odvzeli prostost osumljencema, starima 20 in 29 let. S kazensko ovadbo ju bodo predvidoma jutri privedli k preiskovalnemu sodniku. 

»Intenzivna kriminalistična preiskava še vedno poteka, zato več podrobnosti v tem trenutku ne moremo posredovati,« so sporočili iz PU Novo mesto.

Več preberite v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji