MELITE NI VEČ

FOTO: Najbolj srečna je bila v gorah, umrla na cesti

Objavljeno 09. oktober 2017 09.11 | Posodobljeno 09. oktober 2017 09.11 | Piše: Mojca Marot

V soboto zvečer je silovito počilo zunaj naselja Primož pri Ljubnem.

V prometni nesreči je umrla Melita Jamnik. Foto: Facebook

LJUBNO OB SAVINJI – Huda prometna nesreča s tragičnimi posledicami se je zgodila v soboto, deset minut po 21. uri zvečer na regionalni cesti med Ljubnim in Lučami, točneje zunaj naselja Primož pri Ljubnem. Kot so zapisali na upravi za zaščito in reševanje, so bili v trčenje dveh osebnih vozil udeleženi trije ljudje, en udeleženec je umrl na kraju dogodka. Tja so prihiteli gasilci PGD Nazarje ter zavarovalni kraj nesreče, odklopili akumulatorja na obeh vozilih in s tehničnim posegom rešili vse tri ukleščene osebe iz vozil, zatem pa pomoč ponudili reševalcem in policistom. Enemu udeleženemu žal niso mogli več pomagati, dva pa so reševalci nujne medicinske pomoči iz Mozirja in Velenja prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Celje. Omenjena cesta je bila zaradi nesreče zaprta več ur, odprli so jo šele okoli druge ure zjutraj.

Prijazno in simpatično dekle je bilo zaljubljeno v planine in gore. Domačini ne morejo verjeti, da je ni več.


Kot je povedala tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin, je v trčenju dveh osebnih vozil umrla 32-letna voznica, 25-letni voznik drugega osebnega vozila in njegova 21-letna sopotnica pa sta bila huje ranjena. »Vzrok prometne nesreče je bila nepravilna stran in smer vožnje 25-letnega voznika, ki je vozil iz smeri Ljubnega ob Savinji proti Lučam. V desnem nepreglednem ovinku, zunaj naselja Primož pri Ljubnem, je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v vozilo 32-letne voznice, ki se je ravno v tistem trenutku pravilno pripeljala nasproti,« je še pojasnila Trbulinova.

Navdušena alpinistka

Kot smo izvedeli, je življenje izgubila domačinka Melita Jamnik. Nič kriva Jamnikova je bila v renault cliu sama, 25-letnik iz Luč, ki je povzročil prometno nesrečo in je vozil audija A3, pa je imel 21-letno sopotnico. Trčenje je bilo tako silovito, da je clio obvisel na odbojni ograji.

 

Vzrok prometne nesreče je bila nepravilna stran in smer vožnje 25-letnega voznika.

Domačini na Ljubnem, od koder je bila doma Melita, so bili včeraj povsem pretreseni, ko so izvedeli, kaj se je ponoči zgodilo. Tudi zato, ker jo vsi po vrsti opisujejo kot zelo prijazno in simpatično dekle, ki je bilo zaljubljeno v planine in gore. Pravzaprav navdušena alpinistka. To se da razbrati tudi iz objav na njenem profilu na družabnem omrežju, saj prevladujejo fotografije z gora. In kot smo izvedeli, se bodo od nje poslovili tudi člani Zgornjesavinjskega alpinističnega kluba Rinka, katerega članica je bila. »To je huda tragedija za njeno družino, v kateri je bila Melita najmlajša od treh deklet,« nam je še vedela povedati ena od domačink, ki še kar ni mogla verjeti, da se je to, o čemer sprašujemo, res zgodilo. In da nasmejane Melite ne bo nikoli več srečala.
Letos je v prometnih nesrečah na območju PU Celje umrlo 15 ljudi, v enakem obdobju lani 16. 

Deli s prijatelji