IZ LJUBOSUMJA

FOTO: Krogla ga je zadela, po čudežu pa ne ranila

Objavljeno 16. april 2017 11.00 | Posodobljeno 16. april 2017 11.03 | Piše: Aleš Andlovič

Srečko Sambolec iz ljubosumja vdrl v stanovanje sredi Kidričevega in streljal na Andreja Svenška.

Vhod v kletno stanovanje Ilone Remenyak. Foto Aleš Andlovič

KIDRIČEVO – Družinska drama se je v četrtek zgodaj zjutraj sredi Kidričevega končala s streli, zatem je strelec pobegnil. Policisti so 46-letnega Srečka Sambolca iskali vse dopoldne, na pomoč so poklicali tudi policijski helikopter. Domala deset ur so možje postave iskali možakarja s ptujskega konca, preden se je malo pred enajsto uro dopoldne predal nedaleč od Podlehnika. Kaj natančno se je v četrtkovem jutru dogajalo v stanovanju bloka v Kajuhovi ulici 7 v Kidričevem, bo znano šele prihodnji teden, ko naj bi policisti predvidoma predstavili rezultate preiskave.

Zveza je razpadla

Miran Šadl z mariborske policijske uprave podrobnosti o streljanju še ni mogel razkriti, sporočil je le, da so policisti prejeli prijavo o prepiru v zasebnih prostorih in da ni bil nihče poškodovan. Kljub redkobesednosti organov pregona smo izvedeli, da se je v kletnem stanovanju bloka odvijala prava drama. Kot so nam povedali sosedje, sta v omenjenem stanovanju pred časom živela Srečko Sambolec in njegova izbranka, 37-letna Ilona Remenyak. Par je imel tudi skupnega otroka, vse je kazalo, da gre za pravo ljubezen med Slovencem in Ukrajinko. A se je zapletlo, ljubezenska zgodba naj bi razpadla, zlobni jeziki znajo povedati, da tudi zaradi Srečkovih neslavnih podvigov. Ta naj bi dolga leta delal po različnih podjetjih v tujini, kjer je programiral robote. Z dodobra napolnjenimi žepi naj bi se vračal v domovino in se tu in tam rad predajal bolj ali manj zakonsko dovoljenim užitkom.

Nedavno naj bi se odselil iz skupnega stanovanja in pustil zunajzakonsko partnerico samo. Eden od sosedov nam je celo povedal, da je znova dobil zaposlitev v tujini in je bil zato tako dolgo odsoten. A v četrtek zgodaj zjutraj je nenadoma odklenil vhodna vrata stanovanja. Ker je uvidel, da je njegova nekdanja partnerica imela moški obisk, mu je padel mrak na oči. Iz žepa je potegnil pištolo in ustrelil. Nameril je v 46-letnega Andreja Svenška. Prve informacije kažejo, da je izstrelil dve krogli. Cilj, moškega konkurenta, naj bi zadela le ena, medtem ko naj bi druga končala v steni.

Imel je srečo

Misleč, da je Srečko zadel Andreja, je Ilona poklicala policijo na telefonsko številko 113. Ko je uvidel, kaj je naredil, naj bi se Srečko Sambolec pognal v dir, ob tem pa menda grozil tudi z besedami, da je to zanj konec življenja. O tem, da namerava storiti samomor, naj bi policiste obvestila tudi prijaviteljica streljanja. Ko so policisti prispeli v stanovanje, so bili presenečeni. Prva informacija, da naj bi bil moški ustreljen, je držala, a na presenečenje vseh ni bil ranjen. Andrej Svenšek je imel angela varuha. Krogla, ki ga je zadela, ga ni ranila, saj se je pred mehkimi deli njegovega telesa zagozdila v njegovi obleki. Imel naj bi neznansko srečo, saj bi lahko bil strel zanj tudi usoden.

Izvedeli smo, da so policisti strelca Sambolca prijeli nedaleč od Ptuja, na območju Podlehnika in tamkajšnjega mejnega prehoda s Hrvaško. A niso ga le aretirali, ampak naj bi pri njem našli tudi kronski dokaz – pištolo, s katero je devet ur pred tem streljal. Odvzeli so mu prostost in ga bodo še danes, ko se izteče 48-urni zakonski rok za pridržanje, s kazensko ovadbo odpeljali pred preiskovalnega sodnika. Vprašanje je le, ali s kazensko ovadbo poskusa umora ali poskusa uboja. Ne glede na pravno kvalifikacijo, ki je v realnem življenju pomembna zaradi višine kazni, je pričakovati, da bo preiskovalni sodnik zanj odredil podaljšanje pripora in bo na sojenje počakal za zapahi. 

Deli s prijatelji