ŠTIRI SMRTNE ŽRTVE

FOTO: Junak skočil iz vozila in preprečil še večjo tragedijo

Objavljeno 30. januar 2016 20.19 | Posodobljeno 30. januar 2016 22.33 | Piše: A. K., J. J., T. L.

Poškodovance so odpeljali v tri bolnišnice, umrle so najmanj štiri osebe.

Prizorišče nesreče.

SENOŽEČE, RAZDRTO – Okoli 14. ure se je na primorski avtocesti zaslišal grozovit pok. Med Senožečami in Razdrtim je prišlo do verižnega trčenja, v katerem je bilo udeleženih najmanj 55 vozil, med njimi številna tovorna vozila, osebna vozila in celo avtobus. Na kraju samem posledice nesreče odstranjuje okoli 65 gasilcev, je poročal Pop TV.

Pet smrtnih žrtev?

Kot so pojasnili pri koprski policijski upravi, so prometni nesreči botrovale slaba vidljivost zaradi megle, neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja. Ugotavljanje podrobnih okoliščin prometne nesreče se nadaljuje, po dosedanjih ugotovitvah pa so prvemu večjemu naletu več kot 50 vozil sledili še trije manjši naleti.

FOTO: Trčilo najmanj 55 vozil, smrtne žrtve še preštevajo

Čeprav smo poročali o štirih smrtnih žrtvah, naj bi po neuradnih informacijah umrla še ena oseba. 

Odrešitelj z lučko

Na stotine voznikov je obtičalo sredi megle, ki je botrovala hudi prometni nesreči. Kot poroča naš novinar, ki se je znašel na kraju nesreče, je še hujšo tragedijo preprečil prisebni voznik, ki je bil oblečen v zeleni jopič. Na hodnikih izolske bolnišnice je mogoče slišati, da je voznik skočil iz vozila, tekel na vozišče z lučko in mahal voznikom, naj ustavijo. Vozniki, ki so se znašli na kraju nesreče, se mu iskreno zahvaljujejo in pravijo, da bi bila brez njega tragedija zagotovo veliko hujša.

Starejši gospod, priča tragedije, je za Dnevnik TV Slovenija povedal: »Za mano je začelo pokati, z leve strani, po prehitevalnem pasu, z desne pa je prišel tovornjak in kar pometel druge avtomobile. V bistvu sem jaz imel srečo, nekateri je žal niso,« je dejal in pohvalil gasilce, ki so takoj prihiteli na kraj nesreče in začeli reševati ljudi.

Poškodovani v bolnišnice po Sloveniji

Medtem pa v bolnišnice po Sloveniji sprejemajo številne poškodovance. V ljubljanski klinični center so sprejeli devet oseb, od tega dve huje poškodovani osebi in sedem lažjih. Med sprejetimi v ljubljanski klinični center naj bi bili po poročanju TVS šest Slovencev in trije tuji državljani.

Poškodovance so vozili tudi v izolsko in šempetrsko bolnišnico, kamor je odpeljalo več reševalnih vozil, je še povedal vodja kirurškega urgentnega bloka ljubljanske kirurške klinike Anže Kristan.

Dars odgovarja na očitke

Po nesreči se je oglasil tudi Dars, na katerega letijo obtožbe o neprimerni oziroma nezadostni signalizaciji. »Dars, d. d., je na vseh spremenljivih znakih na širšem območju Primorske opozarjal na nevarnost megle, ki se giba zelo nepredvideno in z različno intenziteto. O megli je že od dopoldneva poročal prometnoinformacijski center, redno so potekala javljanja v živo in redno so bila objavljana tudi opozorila prek prometnih sporočil za javnost. V tem trenutku še vedno poteka akcija reševanja in raziskava, ki jo vodi policija. Ta bo tudi razjasnila vzrok nesreče,« odgovarjajo. 

Ste bili na kraju nesreče? Pišite nam in nam pošljite fotografije!

Več o tragični nesreči, ki se je zgodila na primorski avtocesti, si lahko preberete v jutrišnji tiskani izdaji Nedeljskih novic. 

 

Deli s prijatelji