RESNIČNOST

Faki ja, Faki ne? Najbolj znani kmet pravi, da ni

Objavljeno 02. december 2017 18.45 | Posodobljeno 02. december 2017 19.12 | Piše: A. B.

Tisti, ki je poskušal oropati stanovanje, in Faki na sebi nista imela iste obleke.

Fahrudin Čaušević. FOTO: Igor Mali

LJUBLJANA – »To mnenje je policijo postavilo na laž,« smo včeraj med čakanjem na izvedenca antropološke stroke Gregorja Kovača lahko slišali od Andreja Barage, zagovornika najbolj znanega resničnostnega kmeta pri nas Fahrudina Čauševića - Fakija. Tega tožilstvo bremeni storitve poskusa velike tatvine v sostorilstvu, ker naj bi z za zdaj še neznanim storilcem 9. novembra lani okoli 20.15 vlomil v blok na Cesti Dolomitskega odreda 6 v Ljubljani in nato v stanovanje v najvišjem nadstropju. Storilca iz stanovanja nista nič odnesla, čeprav so bili v njem, kot je povedal njegov lastnik Vidomir Korošec, prenosni računalnik, fotoaparati in podobne tehnične stvari. Faki pa ves čas krivdo zavrača.

No, izvedenec Kovač, ki so ga včeraj na sodišču čakali zaman, je v svojem mnenju primerjal fotografijo nadzorne kamere pred vhodom v blok in fotografijo Fakija po njegovem prijetju. Ugotovil je, da storilec na fotografiji in Faki ne nosita istih hlač in jakne ter da imata obute različne čevlje. Zaradi zakrinkanega obraza storilca pa obraznih značilnosti ni mogel ugotavljati. Edino, kar bi ju lahko povezovalo, je način gibanja oziroma podobne telesne značilnosti.

Pri vsem skupaj je zanimivo, da so policisti, ko so Fakija nekaj sto metrov stran od bloka pol ure po dogodku prijeli, še na policijski postaji pri njem zaznali vonj po solzivcu, ki je bil uporabljen po poskusu velike tatvine. Kako bi bilo to mogoče, se sprašuje Baraga, če pa ni nosil iste obleke kot storilec na posnetku nadzorne kamere? Pa se ja ni, kot pravi, kar sam po storitvi kaznivega dejanja preoblekel v oblačila, ki smrdijo po solzivcu. 
 

 

Deli s prijatelji