VELIKA ŠKODA

Družina s tremi mladoletnimi otroki ostala brez doma

Objavljeno 11. julij 2017 14.09 | Posodobljeno 11. julij 2017 14.09 | Piše: A. L.

Prve okoliščine so kazale na to, da gre za požig.

DRBETINCI – V ponedeljek okoli 11.45 je izbruhnil požar na stanovanjski hiši v Drbetincih, ki se je nato razširil na gospodarsko poslopje. Oboje, veliko okoli 200 kvadratnih metrov, je pogorelo. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 30.000 evrov.

Prve okoliščine so kazale na to, da gre za požig. »Zaradi tega so preiskavo prevzeli mariborski kriminalisti, v navzočnosti ptujske okrožne dežurne državne tožilke pa ga je vodil dežurni preiskovani sodnik okrožnega sodišča na Ptuju. Z ogledom kraja požara, ob pomoči kriminalističnih tehnikov in z zbiranjem obvestil, so ta sum ovrgli ter ugotovili, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Tujo krivdo so izključili, zato bodo policisti na pristojno tožilstvo podali poročilo,« so zapisali v poročilu PU Maribor.

Rdeči križ na pomoč

Iz občine Sveti Andraž v Slovenskih Goricah so sporočili, da je v požaru brez doma ostala petčlanska družina s tremi mladoletnimi otroki, ki je izgubila popolnoma vse. Napovedujejo, da bo v nekaj dneh odprt podračun prek Rdečega križa, kamor se bodo zbirala sredstva za pomoč družini. 

Deli s prijatelji