MARIBOR

Da bi obdržal ženo, si je razrezal roko

Objavljeno 17. julij 2011 20.11 | Posodobljeno 17. julij 2011 21.15 | Piše: Aleš Andlovič

Velenjčan se je po sporu z ženo opil in policistom natvezel zgodbo o ropu

Fotografija je simbolična
MARIBOR – Klic na pomoč 23-letnega Velenjčana Arnesa Emširovića, da sredi belega dne leži hudo ranjen po napadu na avtobusnem postajališču ob mariborski vpadnici, je presenetil celo vsega hudega vajene varuhe javnega reda in miru. Ko so na avtobusno postajališče ob Tržaški cesti (nedaleč od sedeža podjetja Amis) prispeli policisti dveh patrulj, so našli na tleh 23-letnika, ki je hudo krvavel iz rane na roki. Policistom je prodajal zgodbo, da je čakal na avtobus, ko naj bi se ustavil avtomobil. Iz njega naj bi skočila moška, mu zagrozila, ga z nožem porezala po roki, ukradla njegov mobilnik, nato pa pobegnila.

Čudna zgodba

Zgodba se je policistom že od vsega začetka zdela zelo čudna. Podobnih kraj mobilnikov, pri katerih je uporabljeno hladno orožje, ni veliko, sploh pa ne ob eni najprometnejših cest, ki vodijo iz štajerske prestolnice. Da od vseh mimovozečih nihče ne bi videl ropa? Domala nemogoče. Ranjenega mladeniča so z reševalnim avtomobilom odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Možje postave so postali še bolj sumničavi, ko so v visoki travi in grmičevju za postajališčem našli okrvavljen nož. Nedaleč stran so ležale še prazne steklenice alkoholnih pijač. Tedaj se je klobčič laži Arnesa Emširovića začel razpletati, saj je s svojo zgodbo zašel v slepo ulico. Še posebno, ko so policisti ob preverjanju osebnih podatkov izvedeli, da so Velenjčana le slabi dve uri pred tem obravnavali zaradi nasilja v družini.

Kupil nož in veliko alkohola

Veliko razgovorov in analiz je bilo potrebnih, da so policisti razvozlali nadvse nevsakdanjo zgodbo. Arnes Emširović in njegova žena sta se tega dne sprla na parkirišču pred nakupovalnim centrom Merkur. Žena je iz strahu na pomoč poklicala policiste. Razočaran nad ljubezenskim življenjem se je Arnes Emširović odpravil na bližnjo avtobusno postajališče. Čakal je in čakal, a ker avtobusa dolgo ni bilo, se je vrnil v nakupovalni center. Kupil je večji nož in se med vračanjem na postajališče ustavil na bencinskem servisu. Kupil je še nekaj steklenic alkohola in odkorakal na avtobusno postajališče.

Oskrbela sta ga neznanca


Razočaran zaradi spora z ženo je vse globlje gledal v steklenico. Alkoholno podprt se je z nožem porezal po roki tako, da je začel močno krvaveti. Postalo mu je slabo, na postajališču je legel k počitku. Pristopila sta moška, a sta mu le oskrbela rano, mu obvezala roko, nato pa odšla. Da bi vzbudil čim več pozornosti pri svoji ženi, si je mladenič izmislil zgodbo o ropu. Zaradi krive ovadbe se bo zagovarjal na sodišču.
Deli s prijatelji