OVADEN

Član SDS in prijatelj Gombočeve gojil travo

Objavljeno 13. marec 2013 14.18 | Posodobljeno 13. marec 2013 14.18 | Piše: T. L.

V hišni preiskavi so odkrili prirejen prostor za gojenje konoplje, večjo količino že posušene konoplje, zasegli pa so tudi več kot 400 še rastočih rastlin.

V državnem zboru.

CELJE – Zaradi gojenja konoplje so celjski kriminalisti ovadili 36-letnega moškega, doma z območja Dravograda. Po neuradnih podatkih Dnevnika je dejanja osumljen nekdanji policist (pripadnik posebne enote policije) Gregor Kac, ki je vidni član stranke SDS in družinski prijatelj nekdanje poslanke SDS Alenke Koren Gomboc.

Kot je znano, je Gombočeva morala poslanske klopi zapustiti zaradi zapletov s srednješolskim spričevalom, priporočila delodajalca in laži, ki jih je navajala v življenjepisu.

Gombočevo in Kaca veže družinsko prijateljstvo

Kac se je na nedavnih lokalnih volitvah potegoval tudi za mesto občinskega svetnika stranke SDS v Dravogradu, v stranko SDS naj bi vstopil na prigovarjanje Gombočeve. Ta še vedno predseduje občinskemu odboru stranke v Dravogradu, kjer je bil Kac tudi predsednik nadzorne komisije stranke. V Dravogradu v zadnjih dneh velja celo za »eksekutorja« vidnih članov stranke, ki so se javno izpostavili pri zadnjih dogodkih, povezanih s Koren Gombočevo. Tisti, ki niso odstopili sami, v teh dneh prejemajo sklepe o izključitvi iz stranke.

Policija neuradno: Koren Gombočeve ne preiskujejo

Več virov nam je tudi potrdilo, da sta bila tako Kac kot mož Gombočeve, ki je prav tako policist, oba člana posebne enote policije. Kljub temu da Kac že nekaj let ni več zaposlen v policiji, so Kačevi in Gombočevi ostali družinski prijatelji in so se pogosto obiskovali, zato so se razširile govorice, da naj bi se v preiskavi znašla celo Koren Gombočeva, vendar so na policiji to, prav tako neuradno, zanikali.

Enajst kaznivih dejanj in pripor

Kriminalisti so se namreč pretekli teden oglasili pri 36-letnem občanu, doma na območju Trbonj blizu Dravograda, in opravili hišno preiskavo. Preverili so stanovanjsko hišo, kjer je osumljeni živel s svojo družino, gospodarska poslopja in druge objekte, ki jih je uporabljal za opravljanje kmetijske in gospodarske dejavnosti. Pri tem so odkrili prirejen prostor za gojenje konoplje, večjo količino že posušene konoplje, zasegli pa so tudi več kot 400 še rastočih rastlin. Kriminalisti so osumljenca kazensko ovadili za enajst kaznivih dejanj, ki so povezana z neupravičeno proizvodnjo in prometom s prepovedanimi drogami. Osumljencu je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Po podatkih Dnevnika se je Kac na domačijo v Trbonjah pred leti priženil. Prostor, kjer je gojil drogo, pa je bil zelo dobro urejen in opremljen. Sicer pa naj bi Kac v sosednji Avstriji delal kot varnostnik, zato obstaja verjetnost, da je z drogo trgoval tudi pri sosedih.

Deli s prijatelji