JUTRANJA AKCIJA

Casiraghi spet v rokah policistov

Objavljeno 26. marec 2017 09.16 | Posodobljeno 26. marec 2017 09.16 | Piše: STA, Mo. S.

Policija naj bi ga vklenila zaradi nevarne vožnje.

Foto Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Stephen Casiraghi, ki je bil nedavno izpuščen iz zapora, naj bi se spet znašel v rokah policistov, tokrat zaradi nevarne vožnje, poroča spletni portal 24ur.com.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, so v soboto okoli 9. ure policisti v središču Ljubljane opazili clia, na katerem je imel voznik nameščeni različni registrski tablici, ki sicer sploh nista pripadali temu vozilu. Zapeljali so za vozilom, a je voznik ignoriral vse njihove signale in s pospešeno hitrostjo vozil v smeri Zelene jame, kjer je nato vozilo ustavil, odstranil tablici z vozila in ju odvrgel, sam pa pobegnil peš med stanovanjske bloke.

Policisti so zato preiskali območje in odkrili 48-letnika, ki pa se je upiral prijetju, zato so uporabili prisilna sredstva za vezanje in vklepanje. Našli so tudi odvrženi tablici, za kateri so ugotovili, da sta bili v preteklih dneh ukradeni na območju Ljubljane. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje, zatajitve in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi ter cestnoprometnih kršitev, 48-letnik pa bo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Ugrabitev in spolno izživljanje

Po informacijah portala gre za Casiraghija, ki je še do nedavnega prestajal zaporno kazen na Dobu zaradi različnih kaznivih dejanj. Med drugim je bil leta 2010 obsojen na 17 let in osem mesecev zapora zaradi ugrabitve in spolnega izživljanja nad avtoštoparko, kar je zagrešil takoj za tem, ko so ga predčasno izpustili s prestajanja 11-mesečne kazni zaradi napada na fotoreporterja Dela in Slovenskih novic. Leta 2011 so ga obsodili še na 14 mesecev zapora zaradi poskusa napada na paznika v ljubljanskih zaporih na Povšetovi. Nato je dobil še pol leta zapora zaradi napada na pravosodnega policista in uničenja kopalnice v zaporu na Dobu. Enotna kazen 22 let in 11 mesecev zapora bi se mu iztekla avgusta 2019.

A je lani septembra vložil zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi nepravilnega združevanja kazni, vrhovno sodišče pa je potrdilo očitke obrambe, da naj bi sodišče prve stopnje nezakonito združevalo Casiraghijeve kazni in pri tem upoštevalo novejšo različico kazenskega zakonika, ne pa tiste, ki je veljala v času njegovega zadnjega kaznivega dejanja. Tako je Casiraghi 10. marca odkorakal na prostost.

Casiraghi sicer v več postopkih tudi toži državo za odškodnino. Med drugim za 150.000 evrov, ker naj ga bil leta 2011 v mariborskem zaporu poškodoval pravosodni policist.

Deli s prijatelji