GROZLJIVO

Brata in babico obglavil, glavi pa zažgal

Objavljeno 22. marec 2017 13.01 | Posodobljeno 22. marec 2017 17.55 | Piše: P. Pa.

Po grozovitem zločinu je del prostorov počistil, nato pa poklical policijo in se predal.

LUKOVEC PRI KOMNU – Na dan prihajajo grozljive podrobnosti tragedije, v kateri sta življenje izgubila 31-letni Mario in njegova 80-letna babica Marica. Marko Abram (35) je oba obglavil in nato njuni glavi zažgal v peči centralne kurjave. To je na današnji novinarski konferenci pojasnil šef koprskih kriminalistov Dean Jurić.

»Policiste je poklical sam. Policist je v hišo vstopil, da bi pomagal, a je lahko le našel trupli ženske in moškega,« je dejal Jurić. Jurić je povedal, da je storilec uporabil hladno orožje in nasilno vzel življenje tako, da je žrtvi dekapitiral oziroma obglavil in glavi zažgal v peči centralne kurjave. Jurić je še povedal, da je storilec, preden je poklical policijo, del prostorov očistil.

Ali je bila uporabljena sekira, Jurić ni potrdil. Dejal je, da je bilo uporabljeno hladno orožje, ki je bilo poslano v forenzični laboratorij.

Marko Abram je v policijskem pridržanju in bo danes priveden do preiskovalnega sodnika. Preiskovalci si obetajo, da bo pojasnil motiv in dinamiko storitve kaznivega dejanja. Očitajo mu storitev dveh umorov na grozovit način, za kar je predpisana kazen najmanj 15 let zapora.

Jurić pravi, da osumljenca policija pred tem ni obravnavala.

Več o dvojnem umoru boste lahko prebrali v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji