GROZLJIVO

Boštjan in Mateja sta kriva: žrtev najprej omamljena, nato sledil nasilni seks

Objavljeno 28. julij 2014 13.27 | Posodobljeno 28. julij 2014 13.27 | Piše: STA, A. L.

Nasilnež je star 23 let, nasilnica pa je leto dni starejša.

LJUBLJANA – Višje sodišče je v celoti potrdilo sodbo okrožnega sodišča, ki je 23-letnega Boštjana Molka iz Borovnice in njegovo leto dni starejšo dekle Matejo Zorko zaradi spolne zlorabe slabotne osebe in lahke telesne poškodbe oktobra lani obsodilo na dve leti in dva meseca zapora, poroča današnje Delo. Molk in Zorkova bosta morala oškodovanki plačati tudi 6000 evrov odškodnine. Zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogo, bo moral Molk v zaporu presedeti dve leti več, saj mu je sodišče odpravilo že dosojeno pogojno kazen in mu izreklo enotno kazen štiri leta in dva meseca zapora.

Potrjen nasilni spolni odnos

Dogodek se je zgodil 22. februarja lani. Kot piše v obtožnici, sta Molk in Zorkova oškodovanki najprej dala pokaditi »džojnt«, da bi jo še bolj omamila, pa sta ji v pijačo podtaknila tekoči ekstazi GHB in jo tako spravila v stanje, da se jima ni mogla upirati. Po pričanju oškodovanke je Zorkova predlagala spolni odnos v troje, čemur pa je oškodovanka vse od začetka nasprotovala, zato so sledili udarci po obrazu. Obsojena je oškodovanko podrla na tla, Molk pa je z njo začel občevati. Sodna izvedenka za ginekologijo je pozneje ugotovila nasilni spolni odnos.

Šele ko je napadena zaradi mešanice zaužitih substanc izgubila zavest, sta se obsojena prestrašila, jo zvlekla pod prho, a je hladna voda ni spravila k sebi, zato jima ni preostalo drugega, kot da sta poklicala reševalce.

Deli s prijatelji