DOMAČI FACEBOOK ZVEZDI

Antropolog bo ugotovil, ali sta afne guncala

Objavljeno 11. december 2017 16.00 | Posodobljeno 11. december 2017 16.00 | Piše: Aleksander Brudar

Ali sta po marici skakala Aleksandar in Peter?

LJUBLJANA – Aleksandar Repić in Peter Martić, mladeniča, ki sta bila pred časom pravi slovenski zvezdi facebooka, bi lahko že tokrat izvedela, kakšna kazen, če sploh, ju čaka zaradi domnevnega skakanja po policijski marici in žaljivega napisa na njej, če tožilka ne bi zahtevala še enega dodatnega dokaznega predloga. In sicer postavitve izvedenca antropološke stroke, ki bo poskušal s posnetka, ki se je širil po spletu, ugotoviti, ali je na njem kateri od obtožencev.


Od začetka sojenja Repiću in Martiću bo kmalu preteklo že eno leto.

Sodnica Tanja Lombar Jenko je predlogu tožilke ugodila, čeprav je obramba nasprotovala, češ da gre za poskus zavlačevanja postopka. Po njenem mnenju je dosedanji postopek dokazal, da Repić in Martić nista storila očitanih dejanj, se pravi poškodovanja tuje stvari v sostorilstvu. Prav tako, še poudarja obramba, iz nobenega dokaza, ki ga je predlagalo tožilstvo, ne izhaja, da bi na omenjenem vozilu res bil kateri od obtoženih. »Res je, da je policist povedal, da naj bi prepoznal obtoženca, vendar taki izpovedbi ni moč verjeti, saj nobena od drugih zaslišanih prič, tudi varnostnikov, ni izpovedala, da bi pred lokalom videl skakanje od kogar koli po vozilu,« smo lahko še slišali.

Korektna gosta

In res. Eden izmed varnostnikov, Srečko T., ki je tisto noč 10. oktobra 2015 varoval spodnji vhod v diskoteko Top 6 na Slovenski cesti v Ljubljani, je kot priča povedal, da ni ničesar opazil. Še več: »Ne verjamem, da bi onadva skakala. Bila sta redna gosta, nikoli nespoštljiva do varnostnikov in gostov lokala. Po navadi sta ostala do konca.« Priča je še povedala, da je tudi sama gledala omenjeni posnetek in da na njem ni prepoznala obtoženca.

20 cm širok je bil žaljiv napis na policijskem vozilu.

Sojenje se bo nadaljevalo sredi novembra, in takrat bo od njegovega začetka preteklo že leto. Izkazalo se je, da so policisti žaljivi napis »pičke« na policijski marici in poškodovano streho odkrili šele pet dni po dogodku. Po facebooku je 10. oktobra 2015 namreč zakrožil videoposnetek z domnevnima obtožencema v glavni vlogi. V vsem tem času nihče izmed policistov, kljub temu da marico na dan uporabljajo štirje, ni opazil, da bi bilo z vozilom kaj narobe. Pomočnik komandirja na PP Ljubljana Center Daniel Vedernjak je kot priča povedal, da napis »ni bil viden iz helikopterja«. Ocenil je, da je bil širok približno 20 centimetrov, črke pa so bile velike 10 centimetrov. »Bila je površinska praska v laku, zato si moral pogledati od strani,« je še pojasnil. 


 

Deli s prijatelji