GROZLJIVA NOČ

Andrej je mrtev, njegovima krvnikoma podaljšali pripor

Objavljeno 26. april 2017 16.39 | Posodobljeno 26. april 2017 16.42 | Piše: STA, Mo. S.

Preiskava je končana, zdaj čakajo psihološko in psihiatrično mnenje.

Foto: Tanja Jakše Gazvoda

KRŠKO – Osumljenima napada na 26-letnika pri Podbočju 13. februarja je sodišče v Krškem pripor podaljšalo še za 15 dni. Sprva so ga za 45 dni. Tožilstvo je sicer že prvič predlagalo podaljšanje pripora za dva meseca. Napadeni 26-letnik Andrej Cekutaimage je dan po pretepu umrl, za zdaj sta osumljena povzročitve posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom.

Prvič podaljšani pripor bi osumljenima sicer potekel v četrtek. Na krškem tožilstvu so pojasnili, da lahko senat okrožnega sodišča po vnovičnem predlogu tožilstva pripor podaljša še za 15 dni. Po podatkih sodišča je sicer preiskava končana, za omenjeni primer pa so naročili izvedensko psihološko in psihiatrično mnenje.

Izživljanje predvajala prek spleta

Policija je v noči z 12. na 13. februar prejela več prijav posnetka pretepa, objavljenega na družbenem omrežju. Policisti so začeli preverjati in 13. februarja okoli 4. ure v okolici Podbočja v občini Krško našli hudo pretepenega moškega, ki so ga reševalci zaradi hudih poškodb prepeljali v UKC Ljubljana.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so kmalu prijeli osumljenca napada, stara 20 in 29 let (Aleš Olovec in Martin Kovač), in ju osumili kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za katero je zagrožena zaporna kazen od enega do 10 let.

Ker je dan po napadu žrtev umrla, je tožilec očitano kaznivo dejanje prekvalificiral v povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, za kar je zagrožena kazen do 15 let zapora. Očitajo jima tudi neupravičeno slikovno snemanje, za kar je zagrožena kazen do enega leta zapora. Na okrožnem državnem tožilstvu v Krškem so poudarili, da to »še ne pomeni, da bo taka kvalifikacija tudi v obtožbi«, saj se dejansko stanje po preiskavi lahko spremeni. Kdaj bo sodna obravnava, pa ni mogoče predvideti, so še dodali.

Deli s prijatelji