NEVARNO POČETJE

21-letnik prehiteval, iz nasprotne smeri pa avto

Objavljeno 30. julij 2014 17.30 | Posodobljeno 30. julij 2014 17.30 | Piše: A. L.

Zapeljal je na železniško progo in se večkrat prevrnil.

Fotografija je simbolična

BLANCA – V noči na torek se je zgodila prometna nesreča v Blanci. Sevniški policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili tole: »21-letnik je vozil osebni avto iz Sevnice proti Brestanici. V kraju Blanca je v nepreglednem ovinku začel prehitevati drugo vozilo, takrat pa je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila. 21-letnik je izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal na železniško progo, kjer se je z vozilom večkrat prevrnil.«

V nesreči se je lažje poškodoval, potnik v njegovem vozilu pa ni bil poškodovan. Policisti so še ugotovili, da je nesrečo povzročil pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,39 miligrama alkohola. O oviri na železniških tirih so bile takoj obveščene pristojne službe, ki so zaprle odsek železniške proge do odstranitve vozila z železniških tirov.

Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje. Po zaključenem postopku ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu, so sporočili iz PU Novo mesto.

Deli s prijatelji