SKUPINA SVETOVNIH BORK

Zvezdnice vso noč kovale načrte proti seksizmu

Objavljeno 02. december 2017 18.47 | Posodobljeno 02. december 2017 18.48 | Piše: A. P.

Številne igralke podpirajo ženske v filmski industriji. Kidmanova in Streepova sta poudarili pomen režiserk.

Zadnja projekta je posnela z režiserkama. FOTO: Guliver/cover Images

V luči nedavnih spolnih škandalov se v Hollywoodu prebuja zavest igralk, da bodo morale strniti vrste in se odločneje postaviti po robu seksizmu, ki prežema zabavno in filmsko industrijo. O tem je nedavno spregovorila 50-letna Nicole Kidman. "Zbrala se nas je skupina, eno noč smo zasedale. Meryl Streep je bila tista, ki je rekla, da se moramo odločno postaviti za ženske, še posebno za režiserke."

Meryl Streep je izjavila, da se morajo odločno postaviti za ženske, še zlasti za režiserke.

Očitno se je Nicole tega držala, saj je sprejela vlogo za komedijo, v kateri ob njej nastopata megazvednika Amy Schumer in Steve Carrell. Gre za tako imenovano dramedijo Prišla je k meni, ki jo je napisala in režirala Rebecca Miller (leta 2009 je režirala tudi film Življenja Pippe Lee). Prav tako je nastopila v detektivskem trilerju Uničevalec, ki ga je režirala Karyn Kusama (tudi režiserka filma Telo lepe Jennifer). Nicole, ki je o svojih pogledih odkrito spregovorila na mednarodnem filmskem festivalu Los Cabos, se je dotaknila tudi pesmi Female, zadnje skladbe njenega moža Keitha Urbana, za katero je zapela spremljevalne vokale.

50 let ima Nicole Kidman in štiri otroke.
"Malce sem pa res prispevala. Ta pesem me lahko spravi v jok." Pravzaprav se je Keith odločil posneti to skladbo, potem ko je izvedel, da je všeč njegovi ženi. Nato jo je tudi v živo zapel na nastopu na podelitvi nagrad Country Music Awards – tam je tudi prejel nagrado za najboljšo skladbo leta, to je Blue Ain't Your Color. 

Nicole je bila med letoma 1990 in 2001 poročena z megazvednikom Tomom Cruisom, s katerim sta posvojila dva otroka, danes 24-letno Isabello in 22-letnega Connorja. S Keithom se je poročila leta 2001, z njim ima dve hčerki, devetletno Sunday in šestletno Faith


 


 

 

Deli s prijatelji