IZKORISTITE ZAKON O SPOLU

Želi si, da bi hči spremenila spol

Objavljeno 02. december 2017 12.25 | Posodobljeno 02. december 2017 12.27 | Piše: L. K.

Britanski plemič je jezen, ker njegova najstarejša hči ne more podedovati njegovega posestva. Poskusil bo izkoristiti luknjo v zakonu in s spremembo njenega spola ohraniti družinsko bogastvo.

Britanski plemič, besen, ker njegova najstarejša hči ne more podedovati njegovega posestva, je te dni pritegnil pozornost in opozoril na nekatere pravne vrzeli. Njegov predlog se namreč glasi: »Izkoristite britanski zakon o spolu in se čim prej odločite za zamenjavo svojega spola!«

Peti po vrsti izmed Balfourjevih, to je grof Roderick Francis Arthur Balfour, je namreč hudo razočaran, da bo posest prešla na njegovega brata, in ne na njegovo hčer.
Zadnjič je v žolčnem zapisu, ki ga je objavil londonski Times, zaupal, da bo hčeri priporočil spremembo spola, da bi le prišla do bajnega bogastva, tako do zemlje kot naslova.

Lahko so premierke, ne morejo pa dedovati?!

»Menim, da ni prav nobene ovire, da bi lahko kdo komur koli preprečil spremembo spola. Vabim zatorej vso pravno srenjo, da dobro premisli o mojem predlogu. Menim, da je gotovo že prišel čas, ko lahko starši svobodno odločamo, kdo bo naš dedič, ne glede na njihov zdajšnji, prejšnji ali prihodnji spol,« je zapisal Balfour. Prepričan je, da so kraljevi zakoni diskriminatorni in da bi morali biti tisti z modro krvjo pri dedovanju izenačeni z navadnim prebivalstvom.

»Moja najstarejša hči je še kako usposobljena, izobražena in sposobna skrbeti za naše posestvo!« jo je pohvalil. Z grofom se strinja tudi njegova sopotnica, lady Tessa. »Moja hči je izjemno uspešna ženska, je odlična mati, bila bi kot nalašč za Roderickovo naslednico,« je dejala. »V Angliji so ženske v tem pogledu močno diskriminirane,« je nadaljeval Roderick, »ženska je lahko sodnica, premierka in celo monarhinja, ne more pa podedovati družinske lastnine?!«

Deli s prijatelji