UKRADENA

Zaradi fotografije na sodišče

Objavljeno 23. julij 2014 19.37 | Posodobljeno 23. julij 2014 19.39 | Piše: K. C.

DiCaprio se je pred leti fotografiral z Mandelo, a so mu fotografijo ukradli.

Dokler ne bo njegov brat na varnem, bo kariero postavil na stranski tir.

Zvezdnik Leonardo DiCaprio je imel pred sedmimi leti veliko čast, ko se je fotografiral z nekdanjim predsednikom Republike Južne Afrike Nelsonom Mandelo. Ta mu je na fotografiji pustil sporočilo s podpisom, vendar tega dragocenega spominka igralec ni prejel. Nekdo ga je namreč ukradel in morda je Leo že pozabil na ta trenutek, vendar se je pojavila na internetu.

Na fotografiji sta nasmejana Mandela in DiCaprio, v desnem zgornjem kotu pa je napis: Leonardu DiCapriu z najboljšimi željami, Mandela, 4-8-07. Igralec trdi, da fotografije sploh še ni videl, dokler je ni nekdo objavil na internetu na spletni strani Moments in Time, na kateri se prodajajo podpisi in fotografije znanih osebnosti. Zdaj se je odločil, da se bo podal v sodno bitko proti tistemu, ki si lasti spomin s srečanja z borcem proti apartheidu. Slika naj bi bila na spletu prodana za 25.000 ameriških dolarjev, posneta pa je verjetno bila v času, ko je Leonardo snemal film Krvavi diamant, ki so ga večinoma posneli v Afriki in snemanje izkoristili tudi za obisk in pomoč tamkajšnjim otrokom. Simpatični Leo je igral tihotapca diamantov Dannyja. Zgodba se dogaja v Sierri Leone, kjer divja državljanska vojna.

Administratorji spletne strani zdaj zatrjujejo, da imajo pravico do fotografije, vendar se pogovarjajo tudi s človekom, ki jim jo je poslal, je poročal New York Post. Zvezdnik brez oskarja pa hoče vsekakor priti do znamenite fotografije, njegovi odvetniki že razmišljajo o pravnih postopkih. »Jasno je, da ni njihova last,« je pokomentiral neimenovani vir za spletno stran New York Post.

Pred nekaj dnevi, 18. julija, bi Nelson Mandela praznoval 96. rojstni dan. Ta dan je Organizacija Združenih narodov pred petimi leti razglasila za Mandelov dan, letos je prvič minil brez karizmatičnega politika. Posebnost je navada, da bi vsak človek posvetil 67 minut za bližnjega, ki bi mu pomagal ali pa samo polepšal dan. Število 67 simbolizira prav toliko let političnega delovanja Nelsona Mandele. 

Deli s prijatelji