PIJAČA

Za zdravje pila svoj urin

Objavljeno 16. februar 2013 09.42 | Posodobljeno 15. februar 2013 21.09 | Piše: T. P.

Ameriška pevka Ke$ha je pila lastno lulanje, menda v imenu zdravja.

Tokrat se je preizkusila kot oblikovalka

Nekateri si slavo priborijo z izjemno nadarjenostjo, zaradi katere se jim uspe izluščiti iz nepregledne množice anonimnih obrazov. Nekatere lepotice je v sfero prepoznavnosti izstrelil žgečkljivi posnetek domačega seksa, ki je – tako ali drugače – pricurljal na svetovni splet. Druga imena pa postanejo zveneča zaradi kontroverznega obnašanja. In medtem ko je bila ameriška pevka Ke$ha v štirih letih, odkar je privršala na svetovno glasbeno sceno, že več kot 40-krat nominirana za katero izmed nagrad glasbene industrije, pa vendar več pozornosti kot s petjem vzbuja z obnašanjem. Navsezadnje naj bi si zobe umivala z žgano pijačo, prav posebno izkušnjo je imela tudi že z nadnaravnim in neoprijemljivim svetom, saj naj bi seksala kar z duhom. Kar pa je le vrh ledene gore, ki se bo zdaj v celoti razkrila v prihajajočem dokumentarnem filmu Ke$ha: My Crazy Beautiful Life, v katerem ne bo razkrila le svojega vzpona proti vrhu, ampak bo odgrnila tančico tudi s svoje zasebnosti. Kar pa bo morda za nekatere nedolžne oči kar prevelik zalogaj.

Drugi nas vedno zanimajo

Zasebnost drugih nas vznemirja in v nas vzbuja radovednost, kar so izkoristili tudi ustvarjalci televizije in v zadnjih desetletjih gledalcem ponudili nov žanr. Resničnostno televizijo, ki so jo gledalci v želji po opazovanju zgrabili z obema rokama – še zlasti, ko je pod drobnogledom intima slavnih. Naj je šlo za družinsko idilo divjega rockerja Ozzyja Osbourna, romanco tedaj mladoporočene Jessice Simpson, burno življenje klana Kardashianovih ali zakulisje razvajene dedinje Paris Hilton. Zdaj se bo skupini slavnih, ki so z resničnostno oddajo o svojem življenju posegli na še drugo raven slave, pridružila tudi svetlolasa ameriška glasbenica, ki jo nekateri slavijo kot novo Lady Gaga, najbolj navdušeni pa kot novo Madonno. Pretekli dve leti ji je brat Larry Sebert namreč sledil s kamero in na filmski trak beležil njene dni.

»Posnel je vse, kar bi ljudje želeli videti. In tudi vse, česar si ne bi. Poljubljanje z moškimi. Skakanje iz stavb in z letala. Plavanje z morskimi psi. Pitje urina,« je razkrila pevka. A medtem ko marsikaj morda stori zgolj zaradi želje po šokiranju in polnjenju naslovnic, naj bi v ozadju zgodbe o pitju urina ležalo nekaj drugega. Ne želja po vzbujanju pozornosti, ampak le skrb za zdravje. »Rečeno mi je bilo, da je pitje lastnega urina dobro za telo. Zdravo. Zato sem, ko mi ga je nekdo želel vzeti, le dejala, da je to moje. In ga popila. A bilo je resnično ogabno, zato tega ne počnem več.« Nenavadna metoda spodbujanja metabolizma, tudi za pevko, ki potrebe pogosto ne opravlja tako kot večina. Navsezadnje je pred dvema letoma urinirala v umivalnik, lani se je olajšala kar sredi ceste. Zdaj je pač naredila še korak naprej in svoj telesni izloček tudi pokusila. 

 

Deli s prijatelji