ČUDAŠKO

Za lepoto uporabljajo kačji strup in ptičje iztrebke

Objavljeno 11. avgust 2011 14.39 | Posodobljeno 11. avgust 2011 14.39 | Piše: L. K.

Bi posnemali muhaste zvezdnice in se namazali s katero od teh sestavin?

Kačji ugriz ali Sylvia Dakar’s UltraLuxe-9 imata enak učinek, v vsakem primeru je koža zelo napeta in nima naravnega videza

Serena Williams se kopa v mineralni vodi evian, Angelina Jolie prisega na nego iz kaviarja, medtem ko se Victoria Beckham maže s kremo iz ptičjih iztrebkov. Preberite še nekaj o bizarnih navadah lepih in drznih estradnic. Poleg pregrešno dragih obdelav vseh estetskih kirurgov, vrhunskih frizerjev, modnih oblikovalcev in vizažistov imajo zvezdnice sila neobičajne kure za kožo.

Mila Kunis: diamanti in rubini

Da bi bila koža divje Mile še bolj bleščeča, igralka uporablja 7000 dolarjev vredno nego za obraz, ki temelji na pilingu z diamanti in rubini, priznanega kozmetičnega guruja Scott-Vincenta Borbo. Drobni koščki omenjenih sestavin delujejo kot antioksidanti, ki so temelj zdravega videza.

Serena Williams: kopel v vodi Evian

Serena je bila leta 2005 prva, ki je v hotelu u Miamiju plačala 5000 dolarjev za Evian Experience. Kriva je tudi hotelska ponudba, saj vsem, ki so pripravljeni odšteti 6000 dolarjev za nočitev, ponudijo kopel s 1000 litri izvirske vode evian.

Angelina Jolie: negovalna krema iz ribjih jajčec

Vsaka mama, ki skrbi za šest otrok, si tu pa tam lahko privošči luksuzna razvajanja, če ji denarnica to omogoča. Angelina sebi privošči nego z La Prairie’s Skin Caviar Luxe Cream – 100-mililitrska steklenička čudežne kreme stane 500 evrov, osnovna sestavina kreme pa so ikre, ki s proteini utrjujejo in vlažijo obraz.

Gwyneth Paltrow: kačji strup

Bivše dekle Brada Pitta zelo rado eksperimentira. Gwyneth je preizkusila že klistiranje, makrobiotsko prehrano in niz drugi bolj ali manj uspešnih kur. Najnenavadnejša je uporaba kreme, ki vsebuje kačji strup. Mikroembalaža Sylvia Dakar’s UltraLuxe-9  stane dobrih 150 evrov, gre pa za sintetičen kačji strup, ki ima podobno delovanje kot kačji ugriz. V bistvu gre za neko vrsto botoksa. Vam je zdaj jasneje, zakaj ima Gwyneth pogosto zategnjen nasmeh?

Teri Hatcher: kopel v rdečem vinu

Kozarec vina v kopeli ni dovolj za dolgonogo Teri. Kopel iz rdečega vina je že bolje. Razočarana gospodinja pa je za Daily Telegraph dejala, da samo voda v kadi ni dovolj. Če vanjo vsakič zlijete še kozarec rdečega vina, je koža še bistveno mehkejša.

Eva Longoria: krema za obraz s posteljico iz maternice

Koža, kakršno imajo dojenčki? Zakaj pa ne, pravi najbolj zaželena ločenka vseh časov. Pri tem si pomaga s kremo EMK na bazi rastlinskih izvlečkov, simulirajo pa sestavine, ki jih sicer najdemo le v človeški posteljici. Vitamini, aminokisline in drugi proteini naredijo kožo mlajšo, embalažica tega čudeža pa stane 50 evrov.

Jessica Simpson: pedikura s pomočjo ribic

Za gledanost oddaje prav vse, je mnenja Jessica, ki je v lastnem šovu, The Price of Beauty, namočila noge v bazen, kjer plavajo majhne ribice, ki z nog pobirajo odmrle celice, torej kožo; 30-minutna terapija, po kateri imate noge kot dojenček, je cenovno dosegljiva in vedno bolj uveljavljena metoda pedikure. Cena? Dobrih 30 evrov.

Victoria Beckham: ptičji iztrebki na obraz

Supermama in modna odvisnica se zgleduje po gejšah. Priznani salon Shizuka Day Spa iz New Yorka je znan po tretmajih iz ptičjih iztrebkov. Kura je dolga 60 minut, stane pa 130 evrov. Koža naj bi bila po negi mehka, negovana in s posebnim leskom. Menda je reden gost salona tudi David Beckham.

Deli s prijatelji