V NEVARNOSTI

Za las je ušla streljanju

Objavljeno 29. marec 2017 10.28 | Posodobljeno 29. marec 2017 10.28 | Piše: T. P.

V Prištini rojena pevka in igralka se je prepričala, da ni varno niti na Notting Hillu.

Rita Ora.

Lokacija, lokacija, lokacija. To naj bi bilo eno od vodil pri izbiri domovanja, kar nepremičnini tudi pošteno dvigne ceno. A četudi londonska četrt Notting Hill danes velja za eno od prestižnejših, kjer so si življenje ustvarile zvezde zabavne industrije kot Simon Cowell, Cheryl Fernandez-Versini in Rita Ora, mondena četrt, kjer si dom lahko privoščijo le tisti z najglobljimi žepi, vendar ne zagotavlja tudi varnosti. Vsaj ne več, saj sta bila v minulih dveh leti tako Cowell kot Rita žrtvi ropa na domu, zdaj pa je lepotička tudi le za las ušla strelom iz avtomobila, ki je sredi popoldneva vozil po eni od nottinghillskih ulic.

Najprej rop, nato strelski obračun

S prijatelji se je nastavljala toplim žarkom pomladanskega sonca in srkala pijačo. Si verjetno izmenjala najnovejše novice in trače, nato pa jo mahnila proti domu. A že čez nekaj minut je mir na spokojni ulici, kjer je pevka uživala nedeljsko popoldne, skazil grozljiv zvok pištole. Neznanec je iz avtomobila, ki je vozil mimo, začel streljati, tarča so bila najverjetneje okna v prvem nadstropju ene izmed stanovanjskih hiš. Zavladala je panika, ulico pa so hitro zavzeli do zob oboroženi policisti. A četudi jo je Rita tokrat za las odnesla, ji bo to vendar kratilo spanec. Sploh ker si še do danes ni opomogla od ropa izpred dveh let, ko je v njeno stanovanje vlomil Charaf Elmoudden in jo popihal s približno 230.000 evrov vrednim plenom, med katerim so bili zvezdničini iphoni, prenosniki, nakit in torbice priznanih modnih oblikovalcev. In da je bila groza še hujša, si je pot utrl v njen dom tedaj, ko sta pevka in njena sestra Elena mirno spali. »Zaklenila sem se v sobo, sestra ga je videla, ko je brskal po njenih stvareh. Prosim, nemudoma pošljite policijo! Kako dolgo bo trajalo, da pridejo? Niti noža nimam, vem, da bo prišel sem v gornje nadstropje,« je panično šepetala v telefon, ko je zavrtela številko pomoči. In se obenem drla na vsiljivca, naj si ne drzne po stopnicah v gornje nadstropje.

Varna za
jekleno steno?

Verjetno je imela srečo. Kljub ropu sredi noči sta jo Rita in Elena odnesli nepoškodovani. Vsaj telesno, kajti vlom v sicer močno varovani londonski soseski je zvezdnici zadal globoke čustvene rane, da se še danes v hladnem potu zbuja iz nočnih mor. Čeprav so njenega vlomilca prijeli in služi petletno zaporno kazen. »Rita je še vedno pretresena, travmatizirana, da jo tlačijo hude nočne more, v katerih podoživlja rop. Četudi je zločinec za zapahi, ji to ni prineslo notranjega miru. Živi v nenehnem strahu, da se kaj podobnega spet primeri,« je razkril vir in pridal, da strahu in grozi navkljub lepotička ne sedi križem rok, ampak je stvari vzela v svoje roke. Široko je razprla denarnico in najela skupino strokovnjakov za varnost, ki so ji dom – tako vsaj upa – spremenili v neprebojno in neosvojljivo trdnjavo. Vključujoč s sobo za paniko v njeni spalnici, za katero je odštela približno 23 tisočakov. »Ob pritisku na gumb se s stropa spalnice spusti jeklena stena, da do nje ne more nihče več. Tam je varna, iz spalnice pa lahko mirno pokliče policijo. To jo je sicer drago stalo, a varnosti pač ne moremo prilepiti cene,« je povedal vir in dodal, da je njeno domovanje ob sobi za paniko zdaj opremljeno še z varnostnimi kamerami, tehnološko naprednim alarmnim sistemom, elektronskimi vrati in senzorji gibanja. »Zaradi slave in dejstva, da je vseskozi v središču medijske pozornosti, je Rita odlična tarča za roparje. Zato je sklenila, da potrebuje vrhunski varnostni sistem.« 

Deli s prijatelji