OMAMA

Z drogo si je kopal grob

Objavljeno 20. april 2017 19.24 | Posodobljeno 20. april 2017 19.58 | Piše: T. P.

Ameriški igralec Dennis Quaid priznal, da je poskusil vse razen heroina.

Za podobo pridnega fanta se je skrival upornik, ki je drvel v samopogubo. Foto youtube

Naj vas nedolžni deški videz Dennisa Quaida, ki mu je v 70. letih utrl pot v svet hollywoodskega blišča in glamurja, ne zavede. Za iskrenim nasmeškom in modrim pogledom zvezdnika se je skrivala uporniška narava, ki ga je gnala v številna tvegana početja, in igralec se lahko zahvali srečni zvezdi, da je pred nekaj dnevi na torti upihnil 63 svečk. 
»Le heroina nisem poskusil. Vedel sem namreč, da bom, če ga vzamem in mi bo všeč, gotovo pristal v grobu,« je povedal igralec, četudi se pri eksperimeniranju ni ustavil le pri drogah. Tudi v spolnosti je želel izkusiti čim več.

V 60. letih prejšnjega stoletja, ko se je prvič srečal s kokainom, so celo zdravniki šteli alkohol kot nevarnejši od belega praška. »Začel sem postopoma, a prišel do točke, ko nisem več mogel uživati, ne da bi potegnil črtico ali dve,« je priznal Dennis, ki je po letih drogiranja in pijančevanja v trenutku treznosti spoznal, da si pospešeno uničuje zdravje. »Videl sem se mrtvega v roku petih let. Ali najmanj, da bom do tedaj izgubil vse, kar sem si želel in za kar sem delal v življenju. Zato sem šel na zdravljenje in naslednjih 28 dni delal vse, kar so mi rekli, upošteval vsako njihovo besedo. Tako sem lahko za nadaljnje desetletje opustil kajenje trave in pitje alkohola.«

Droge in seks so bili omama, po kateri je hlepel. In pri kateri ni bilo dovolj okusiti le enega vidika. Tako je med opojnimi substancami poizkusil vse razen heroina, podobno brez zadržkov pa se je vdajal telesni nasladi. Čemu bi namreč med rjuhe spravil le eno dekle, ko lahko pleše paritveni ples z dvema hkrati? No, tako se je verjetno vsaj spraševal tedaj, ko mu je uspelo udejanjiti eno izmed fantazij, posteljni trojček z dvema ženskama. Čeprav se je vzdržal razkriti identiteto ljubimk, je nič kaj sramežljivo dodal, da ga je bilo očitno dovolj moškega v hlačah za obe, saj »na tem področju nikoli nisem dobil nobene pritožbe«. 

.

Deli s prijatelji