LJUBEZEN NA OBISKU

William in Kate: magični večer brez varnostnikov

Objavljeno 07. julij 2011 13.46 | Posodobljeno 07. julij 2011 18.00 | Piše: T. L.

Kanadska idila kraljevskega para

Idila: na jezeru Blatchford Lake sta se srečala z lokalnimi prebivalci
Princ William (29) in njegova Kate (29) uživata na drugem poročnem potovanju. Romantika je na višku, William pa je svojo izbranko presenetil tudi tako, da jo je odpeljal na eno, kot pravijo, najlepših točk na svetu – iz mesta Yellowknife (prestolnice kanadskih Severozahodnih ozemelj) sta jo z letalom mahnila v kanadsko divjino, kjer sta si ogledala legendarni polnočni sončni zahod.

S kanujem sta odveslala do bližnjega otoka Eagle Island, kjer raste le približno dva ducata majhnih borovih dreves. Kraljevski par se je pogostil z lokalnimi brusnicami in na odprtem ognju pripravljenim karibujevim zrezkom (zrezek iz severnoameriškega jelena).

Končno svobodna: noč brez varnostnikov

Na otočku sredi jezera Blachford Lake sta si mladoporočenca lahko privoščila noč brez spremstva varnostnikov. Gotovo sicer niso bili zelo daleč stran, ampak za začetek je tudi takšna romantika boljša kot nič.

Večer sta nato oba opisala kot čaroben. Otok namreč leži na tako severni točki, da se v tem letnem času stemni le za kratko, in še to okoli polnoči. Pogled na to igro narave pa menda ni od muh. Tako je na otoku mogoče opazovati ‘najdaljši sončni zahod‘, pravijo poznavalci. 

Vsekakor je pohvalno, da se je William odločil, da bo med 9-dnevno turnejo po Kanadi za Kate pripravil presenečenje.

Bogata fotogalerija bo morda vzbudila skomine še pri občinstvu na stari celini.
Deli s prijatelji