POKRIVALA

Vojvodinja Kate je kraljica klobukov

Objavljeno 13. april 2017 10.01 | Posodobljeno 13. april 2017 10.09 | Piše: T. H.

Modni strokovnjaki so se lotili preštevanja letošnjih pokrival vojvodinje Cambriške.

Cambriška vojvodinja Kate je ena največjih modnih navdušenk in trendovskih dam na svetu, že dlje pa velja tudi za kraljico klobukov. Ta sloves je letos še utrdila, saj smo lahko opazili, da je od začetka leta množici pokrival iz prejšnjih let dodala še štiri nova. Med strokovnjaki za kraljevske klobuke sicer velja za njeno veliko konkurenco nizozemska kraljica Maxima, ki jih ne izbira ne po obliki in ne po velikosti, saj si na glavo povezne vsa mogoča pokrivala, vojvodinja Cambriška pa je veliko bolj prefinjena in minimalistična. Čeprav se na malo bolj sproščenih dogodkih na dvoru rada pokaže tudi brez klobučka, v čemer se zelo razlikuje od kraljice Elizabete II., ki ni nikoli brez pokrivala, včasih ima ruto, pa si Kate ob zelo uradnih in verskih priložnostih vedno po dvornem protokolu nadene pokrivalo. Tako so letos pri njej našteli že štiri nova, o številu tistih, ki jih ima spravljena v kraljevskih omarah, pa nihče ne vodi statistike.

Pretekli teden, v sredo, se je skupaj s princem Williamom in njegovim bratom Harryjem udeležila žalne slovesnosti ob spominu na žrtve terorističnega napada v Londonu v Westminstrski opatiji. Oblečena v Missonijev progasti plašček je imela na glavi črn slamnati klobuček v obliki hroščka.

Njen prvi klobuček v tem letu, ki je sicer bolj spominjal na kučmo, je javnost lahko opazila 8. januarja, ko se je vojvodinja udeležila maše v cerkvici svete Marije Magdalene v Sandringhamu. Drugega si je omislila 9. marca, ko so se v Londonu na spominski slovesnosti spomnili vseh padlih in sodelujočih v zalivski vojni. Za to priložnost si je nadela širokokrajni moder klobuk. Tretjega letos si je nataknila 17. marca, ko so na vojaški akademiji v Aldershotu obhajali dan sv. Patrika. Pojavila se je v zeleni obleki in plaščku ter, razumljivo, z zelenim klobučkom. 

.

Deli s prijatelji