IGRALEC

Vlogo mu je ukradel Brad Pitt

Objavljeno 03. marec 2013 17.02 | Posodobljeno 03. marec 2013 17.03 | Piše: A. K.

Rade Šerbedžija se veseli sodelovanja z režiserjem Terrenceom Malickom.

Rade Šerbedžija med koncertom v Cankarjevem domu. Foto: Mavric Pivk/Delo

Včeraj so na ameriški televiziji ABC začeli predvajati novo nadaljevanko Rdeča vdova, v kateri nastopa tudi jugoslovanski igralec Rade Šerbedžija. Kako bi sicer lahko imenovali človeka, ki je del svojega življenja preživel tako v Zagrebu in Beogradu kot tudi v Ljubljani, Skopju, Sarajevu, na Reki in še kje? Danes je njegov dom tudi v Ameriki, včasih v Londonu, Avstraliji ali na Novi Zelandiji ...

Nastopal z velikimi zvezdami

Poleti bo spet nekaj časa preživel na Brionih, kjer bo igral kralja Leara, potem pa se bo vrnil v ZDA, saj bodo jeseni verjetno snemali nadaljevanje TV-serije. Sicer pa se veseli sodelovanja z režiserjem Terrenceom Malickom (Tanka rdeča črta), s katerim je že nekajkrat načrtoval skupno delo, a se je vselej razpletlo drugače. »Enkrat je bil kriv napad na ZDA 11. septembra, drugič pa so se producenti odločili, da za vlogo, ki jo je namenil meni, izberejo Brada Pitta, kar se mi zdi popolnoma razumljivo,« je povedal Šerbedžija.

Igralec, ki je v tujih filmih nastopil z velikimi zvezdami, se pogosto pojavi tudi kot pevec. Aprila bo imel koncert v Beogradu in Novem Sadu, trenutno pa dela na reški igralski akademiji.

Deli s prijatelji