SVETOVNO TEKMOVANJE

VIDEO: Torta sladki princ v naravni velikosti

Objavljeno 13. november 2015 11.12 | Posodobljeno 13. november 2015 11.12 | Piše: E. B.

Britanska slaščičarka zmagala na svetovnem tekmovanju s princem Georgeem.

Slaščičarka Lara Mason je pometla s konkurenco.

Tako sladek, da bi ga kar pojedli! Princ George, ki je od rojstva pred dobrima dvema letoma nedvomno eden najbolj opevanih kraljevih, je dobil novo podobo. Tokrat se je prelevil – v torto.

Ljubiteljska slaščičarka Lara Mason z Otoka je s slastnim princem zmagala na nedavnem svetovnem pekovskem tekmovanju v Birminghamu, njena mojstrska torta je namreč prejela zlato medaljo. Zanesljivo upravičeno, kajti njen sladki princ je videti tako resničen, da bi na daleč le težko ocenili, da gre za slaščico. Podoba v naravni velikosti je oblečena v simpatični rdeče-beli komplet, ki ga je George nosil na julijskem krstu svoje sestrice, princese Charlotte, osupljive pa so predvsem pričeska in široko odprte oči, ki so zadetek v polno, so ocenili kritiki. Zlati lasje in prodoren pogled so izdelani tako zelo natančno, da je skorajda nemogoče verjeti, da se je Lara opirala le na opevano fotografijo, ki je poleti zakrožila po medijih, izjemno prikupne pa so tudi rokice in nogice, seveda, z vsemi kožnimi gubicami vred.

Lara je izdelovala torto kar trideset ur, sladki George je njena najuspešnejša mojstrovina doslej: navdušila je že na prejšnjih tekmovanjih, denimo z obrazom Jennifer Lawrence in Johnnyja Deppa, sodniki pa so jo izzvali, naj poskusi izdelati torto v naravni velikosti katerega od zvezdnikov. Otroci so običajno največji izziv, so ji namignili; da se bo odločila za tretjega v vrsti za britanski prestol, je bilo kar samoumevno.

Deli s prijatelji