AFGANISTAN

VIDEO: Princ Harry pobijal talibane kot v video igrici

Objavljeno 22. januar 2013 18.07 | Posodobljeno 22. januar 2013 16.23 | Piše: S. U., STA

Obstreljeval jih je iz kabine bojnega helikopterja.

Princ je na vprašanje, ali je iz pilotske kabine tudi ubijal, odgovoril pritrdilno.

KABUL – Princ Harry, ki je pravkar zaključil svojo drugo vojaško misijo v Afganistanu, je v danes objavljenem pogovoru povedal, da je iz kabine bojnega helikopterja ubijal talibane. Obstreljevanje iz helikopterja je ob tem primerjal z igranjem video igric. Talibani so v odzivu na njegove besede ocenili, da ima britanski princ duševne težave.

Princ Harry je med svojo 20-tedensko misijo v bojnem helikopterju velikokrat letel nad nemirno pokrajino Helmand. Kot kopilot je bil zadolžen za sprožanje izstrelkov. »Zame je to veselje, ker sem eden od tistih, ki radi igrajo PlayStation in Xbox, tako da se mi zdi, da sem s svojimi palci najverjetneje kar koristen,« je dejal v pogovoru za britansko tiskovno agencijo Press Association.

Ima britanski princ duševne težave?

Na vprašanje agencije, ali je iz pilotske kabine tudi ubijal, je odgovoril pritrdilno in dodal, da so to počeli tudi številni drugi. »Vzemi življenje, da rešiš življenje,« je pojasnil. »Če poskušajo ljudje škodovati našim fantom, jih bomo izločili iz igre,« je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Talibani so v odzivu dejali, da je to resna vojna, zgodovinska vojna, upor za njih, za njihove ljudi. »A njegovih izjav ne jemljemo zelo resno, saj smo že slišali in videli, da pri veliko tujih vojakih, okupatorjih, ki pridejo v Afganistan, razvijejo neke vrste duševne težave,« je za AFP dejal tiskovni predstavnik talibanov Zabijula Mudžahid.
 

Deli s prijatelji