NA DOLENJSKEM

Veseli Janez odpeljal misice

Objavljeno 16. junij 2013 12.40 | Posodobljeno 16. junij 2013 12.42 | Piše: V. K.

Finalistke lepotnega tekmovanja Miss Earth Slovenije so spoznavale cviček.

Avtobus, poln misic, je bil prava atrakcija (foto: Vesmin Kajtazovič).

Finalistke lepotnega tekmovanja Miss Earth Slovenije so preživele nepozabno popoldne na Dolenjskem. Dekletom sta se pridružili tudi dve aktualni nosilki naslovov, miss Slovenije Nives Orešnik in miss Earth Slovenije Anjeza Barbatovci.

Dekleta so se iz Ljubljane pripeljala s panoramskim avtobusom Veseli Janez. Prvi postanek so imele v Grčevju nad Otočcem, kjer so si ogledale cerkvico svetega Jurija, nato pa se seznanile še z unikatno slovensko turistično ponudbo, turizmom v zidanicah.

Na Matjaževi domačiji, ki stoji na 150-letnih temeljih, so spoznavale cviček in zgodovino vina. Poleg žlahtne kapljice sta jih še posebno navdušila domač ajdov kruh z orehi in kravji sir – deklet ni pustil ravnodušnih niti gospodarjev sin David. Ogledale so si tudi kratki film Zgodba o cvičku, sledila je še degustacija vin.

Po prijetnem popoldnevu v vinskih goricah so se odpravile na reko Krko, kjer so uživale na Rudolfovem splavu ter si ob legendarni Slakovi glasbi privoščile še kozarček ali dva, dimljeno postrv, gobovo mineštro in gozdne jagode na podlagi jogurtovega sorbeta.

Deli s prijatelji