MOSKOVSKI CIRKUS NA LEDU

V Slovenijo prihaja pravi spektakel

Objavljeno 21. december 2017 18.05 | Posodobljeno 21. december 2017 18.06 | Piše: A. K.

V drsalkah bodo nastopili tudi vrvohodci in akrobati.

V Sloveniji bo spet gostoval svetovno priznani Moskovski cirkus na ledu.

Legendarni Moskovski cirkus na ledu Natalije Abramove se je podal na tradicionalno novoletno evropsko turnejo. Po nastopih v Franciji, Švici, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški pa bodo turnejo zaključili ravno v Sloveniji – 20. januarja v Mariboru, 21. januarja v Ljubljani in 22. januarja v Kopru. 

Fantastična cirkusna uprizoritev na ledu bo tudi tokrat pripravljena s povsem novimi, pisanimi kostumi, z izjemnimi posebnimi učinki in s triki z vrtoglavo dinamiko – vse to in še več vam bo pričaralo nepozabno predstavo. Neverjetno je tudi to, da bodo v drsalkah nastopili tudi vrvohodci in akrobati. V dveh urah bodo gledalci doživeli ekstravaganco, avtentično cirkuško umetnost in prekrasno glasbeno ter svetlobno predstavo, ki bo tako odrasle kot tudi otroke očarale v januarskih zimskih dnevih.

Več kot 50 let

Moskovski cirkus na ledu, prvi na svetu take vrste, je leta 1964 ustanovil najbolj priznani cirkuški in estradni režiser sovjetske dobe A. G. Arnold, takrat pod imenom Cirkus na ledu. Tako drznih in originalnih idej ne bi mogli oživiti brez njegovih izkušenj iz cirkusa, filma, glasbenih nastopov, baleta na ledu in estrade kot tudi ne brez sodelovanja najboljših baletnih koreografov, slikarjev, cirkuških umetnikov in skladateljev.

Kolektiv nastopa že več kot 50 let, v teh letih pa je navdušil več kot 200 milijonov gledalcev v več kot 50 državah po vsem svetu. Še danes Moskovski cirkus na ledu velja za »izumitelja« in še vedno postavlja svetovne standarde temu specifičnemu žanru, znanem tako v Rusiji kot tudi drugod po svetu.

 

Deli s prijatelji