OBALNA STRAŽA

V seriji reševalec, v resnici napadalec

Objavljeno 20. april 2017 23.24 | Posodobljeno 20. april 2017 23.26 | Piše: T. P.

Jeremy Jackson, nekdanji zvezdnik Obalne straže, mora v zapor. Med krajo avtomobila z nožem napadel moškega, nato še žensko.

Želel je postati naslednji Sylvester Stallone.

Padel je na dno. Čeprav je nekdanji otroški zvezdnik in najstniški lomilec dekliških src Jeremy Jackson, ki se je devet sezon bleščal pred kamerami kultne teve serije Obalna straža, že ničkolikokrat prišel navzkriž z zakonom, bo zdaj, pri 36 letih, za grehe plačal s polletno zaporno kaznijo. Kar je še malo, saj mu je grozilo sedem let, ker je med poskusom kraje avtomobila pred dvema letoma z nožem zabodel neznanko.

S slavo, ki mu jo je v Obalni straži prinesel lik Hobija Buchannona, se je začel tudi igralčev zdrs v spiralo samopogube. Tedaj še mladenič, ki je komaj prestopil puberteto, je nenadoma imel denarja kot pečka, vsi so želeli biti njegovi prijatelji, dekleta so ga oblegala. 
»Imel sem sredstva, da se uničim. Vsak dan sem kadil travo in vlekel kokain, dokler ni več deloval. Poizkusil sem vse, a nič me ni prevzelo kot kristalni metamfetamin. Naučil sem se ga celo kuhati, da sem lahko vzdrževal to razvado,« ni skrival svoje preteklosti. Zaradi mamil je letel iz igralske ekipe Obalne straže, kot 19-letnega so ga prvič aretirali. Za zapahi je bil 90 dni, nato so ga premestili v rehabilitacijsko kliniko, a odvisnosti se ni otresel, le kristalni metamfetamin je zamenjal za steroide. 
»Želel sem postati naslednji Sylvester Stallone in priti v telesno formo svojega življenja. Začel sem precej nedolžno, z obiski telovadnice in treningi pod vodstvom osebnih trenerjev, a napredek je bil veliko počasnejši, kot sem si želel. Hotel sem rezultate, in to takoj. V treh letih sem porabil kakšnih 200 tisočakov za steroide in injekcije z rastnim hormonom.« Leta 2011 je pristal na stolčku pogovorne oddaje Celebrity Rehab s televizijskim psihologom dr. Drewom. A ga tudi to še ni streznilo, najhujše leto je bilo šele pred njim.

Prekleto 2015. Tako bo verjetno zapisano v igralčevi biografiji. Tedaj so ga namreč vrgli iz hiše Big Brotherja, ker naj bi nadlegoval in otipaval sostanovalko, manekenko Chloe Goodman. Kmalu zatem sta v javnost pricurljala avdioposnetka, ki sta ga razgalila kot nasilneža, ki bi skoraj ubil nekdanjo ženo Loni Willison. Aprila pa ga je zaradi poskusa uboja ovadil neznanec, češ da ga je Jackson med poskusom ropa devetkrat zabodel. Čeprav so obtožbe nato izpuhtele – kljub 177 šivom, kolikor naj bi jih Jeremyjeva žrtev dobila –, zatišje ni dolgo trajalo. 
Le štiri mesece pozneje, avgusta 2015, so nanj namreč priletele podobne obtožbe. Napada z nožem ga je obtožila ženska, ki je propadlega zvezdnika zasačila med poskusom kraje fantovega avtomobila. Jeremyju se je postavila po robu, kar pa se zanjo ni dobro končalo. Razjarjeni igralec jo je z nožem zabodel v roko, nogo in hrbet ter pobegnil. A ne za dolgo. Kmalu ga je aretirala policija, zdaj je svoje povedalo še sodišče: 270 dni za zapahi, od katerih jih bo moral odsedeti le 161, saj naj bi preostanek kazni že odslužil med sodnim procesom. Ko bo čez slabega pol leta spet na svobodi, bo ta naslednjih pet let le pogojna. Ves ta čas se bo moral na daleč izogibati omamnim substancam in, seveda, izbruhom jeze. Zadnjega se bo morda naučil krotiti na sodno predpisanih predavanjih o nadzorovanju besa in sestankih anonimnih alkoholikov. 

Deli s prijatelji