ŽALOSTNO

Tudi družine slavnih uničujejo samomori

Objavljeno 06. avgust 2014 20.45 | Posodobljeno 06. avgust 2014 20.45 | Piše: T. P.

Smrt je kosila po družinah igralcev Drew Barrymore in Richarda Belzerja.

Panično je poklicala policijo.

Smrt ne izbira. Ne ozira se ne na socialni status, ne na versko pripadnost. Kot tudi ne na družinske vezi. To sta dodobra izkusili družina Charliejevega angelčka Drew Barrymore, katere neodzivno polsestro Jessico so našli v avtomobilu in jo razglasili za pokojno, ter družina zvezdnika serije Zakon in red Ricarda Belzerja, čigar brat Leonard se je – podobno kot že njun oče Charles pred 36 leti – odločil končati svoje življenje. In poletel z vrha svoje stanovanjske stolpnice, v stanovanju pa pustil kup poslovilnih pisem.

Grenko odraščanje Belzerjevih fantov

Dobri dve desetletji pri priljubljeni seriji Zakon in red sta mu prinesli svetovno slavo in prepoznavnost, kar pa ni moglo izmiti nesreče, ki že vseskozi udira v zveznikovo življenje. Začenši z otroštvom, ko sta mali Richard in Leonard živela v strahu pred svojo mamo, zagrizeno zagovornico telesnega kaznovanja. »Ni naju znala ljubiti, kot naj bi matere ljubile svoje otroke. Vedno je našla razlog, da naju je pretepala,« je igralec razkril grenko otroštvo.

Četudi življenje Belzerjevima fantoma ni pokazalo lepše plati, niti ko sta zakorakala v 20. leta. Richard je namreč pri svojih 24 našel nezavestnega očeta, ki si je s prevelikim odmerkom poskušal vzeti življenje. A četudi ga je igralcu uspelo rešiti, je bil njegov trud zaman, saj je Charles že leto pozneje dokončal začeto delo in se – tedaj uspešno – pognal v smrt. Zdaj je po njegovih stopinjah zakorakal še njegov prvorojenec.

Brat si nikdar ni opomogel

Richardu bolečina ob izgubi družinskega člana ni tuja, z vestjo o bratovi smrti pa se spopada, kot zna. S pobegom pred zunanjim svetom. »Z žalostjo sporočamo, da je novica o smrti njegovega brata Lena resnična. Richard se umaknil v osamo v svoj dom v Franciji,« je sporočil igralčev predstavnik za stike z javnostjo. A medtem ko kljub vrsti poslovnih pisem, katerih vsebina (še) ni pokukala na plan in so jih predstavniki zakona našli v Belzerjevem stanovanju, ni jasno, kaj je Leonarda pognalo do roba in čez, je njegovi skrajni odločitvi verjetno botroval splet več dejavnikov. V minulih letih mu je namreč zdravje pošteno opešalo, v prvi vrsti mu je nagajalo srce, hkrati pa naj si nikdar ne bi povsem opomogel od smrti žene Emily, režiserke z emmyji nagrajene otroške serije Sezamova ulica, ki je umrla pred dvema letoma.

»Bil je izjemno prisrčen moški, vselej dobrovoljen, a po Emilyjini smrti ni bil več isti. Nikoli si ni povsem opomogel. Še vedno je za vsakogar našel prijazno besedo, a postal je bolj zadržan, molčeč,« je dejal njegov sosed Terry Caza. Zaposleni v njegovi stolpnici je pridal, da je bil »zadnji dve leti v nenehnih bolečinah, telesnih in čustvenih. Imel je težave z želodcem in srcem, bridkost po smrti žene pa tudi ni minila.«

Tudi Drewina polsestra v samomor

Dan prej so črni oblaki privršali tudi nad družino Barrymorovih, saj se je le dan pred svojim 48. rojstnim dnem za vselej poslovila zvezdničina polsestra Jessica, hčerka igralca Johna Barrymora in njegove tretje žene Nine Wayne. Neodzivno svetlolasko je v vozniškem sedežu avtomobila našla Marta Lopez, katere dovoz pred hišo je zapiral njen avto, ki naj bi tam stal že vsaj od polnoči. »Mislil sem, da v avtu nekdo spi ali da koga čaka,« je dejal tamkajšnji stanovalec Oscar Sandoval. A se je pri presoji pošteno uštel. Naslednje jutro je avto namreč še vedno stal na istem kraju, okoli Barrymorove, katere prsni koš se ni več premikal, pa so bile raztresene bele tablete in prazne stekleničke energijske pijače.

»Zdi se mi, da je bil zadnjo usoden prevelik odmerek drog, mešanica alkohola in tablet. A bilo je nesrečno naključje, saj močno dvomim, da si je sama vzela življenje,« je njen brat John, ki se je kot njegova zvezdniška polsestra tudi sam preizkušal v igralskih vodah, zavrnil namige na samomor. Ob čemer je še izdal, da naj bi v avtu našli tudi »prazne stekleničke vodke, nekaj vrečk metamfetamina in različne vrste tablet. Sicer zgolj ugibam, a verjetno jo je, kot že Heatha Ledgerja, ubil koktajl pijače in tablet.«

Deli s prijatelji