BO PRIŠEL?

Trumpa bi odpeljal v divjino

Objavljeno 23. april 2017 15.33 | Posodobljeno 23. april 2017 15.39 | Piše: T. P.

Se bo ameriški predsednik odzval na vabilo in se z britanskim pustolovcem Gryllsom odpravil v divjino?

Donald Trump.

Ameriški predsednik Donald Trump morda nima veliko glasnih zagovornikov in podpornikov, vsaj v medijih ne, a vendar mu morajo tudi njegovi nasprotniki nekaj priznati. Je žilav in vztrajen, svojega cilja ne bo spustil izpred oči. Kar je ne nazadnje dokazal z zmago na predsedniških volitvah. In prav žilavost je tista, zaradi katere bi mu britanski pustolovec Bear Grylls dal v roke nahrbtnik, ga popeljal v divjino in ga preizkusil v spretnostih preživetja v naravi, daleč stran od urbane džungle, v kateri se je dokazal za kralja. »Bilo bi super in neverjetno. O tem sem prepričan,« pravi adrenalinski odvisnež, ki je iz spretnosti preživetja v naravi ustvaril imperij. Čeprav ga malce skrbi Trumpov že kraljevski odnos do vsega. Kajti, kot vemo, v naravi je lahko le lev vladar.

Zvezdniki v divjini

Znanja, kako preživeti v divjini, v celo najbolj nemogočih, nevarnih in že nečloveških okoliščinah, ne skriva zase. Deli ga s svetom. Tudi s tisto peščico, ki je bolj vajena razkošnih zabav in rdečih preprog, saj je že prenekatero zvezdo zabavne industrije zmamil v divjino in jih tam potiskal do njihovih meja ter še čez. Oskarjevko Kate Winslet je, denimo, pripravil do tega, da je – čeprav brez užitka – jedla deževnike, kuhane na plošči skrilavca. Še težje je hollywoodski zvezdnici Michele Rodriguez po grlu zdrsnila juha iz miši in urina. Svojo hrabrost mu je dokazoval tudi komik Will Ferrell, ki se je krepčal z napitkom iz zrkel severnega jelena in urina. Čeprav je vrhove in puščave sprva osvajal s hollywoodskimi veljaki, je predlani v preživetvenih spretnostih preizkusil tudi tedanjega ameriškega predsednika Baracka Obamo.

»Obama je rad zapustil varnost in udobje, poskušal iti prek sebe, kar se v divjini dobro obnese,« je povedal Grylls in pridal, da mu je Barack po koncu nekajdnevne preizkušnje na mrzli, surovi Aljaski dejal, da je z njim preživel najboljše dni svojega predsednikovanja. Zdaj želi nekaj podobnega pripraviti tudi za Trumpa, vendar vseeno ni prepričan, kako se bo ta, če sprejme vabilo, znašel v tako tujem okolju. Njegova žilavost gor ali dol. »Ne vem, nisem prepričan. Vsekakor je žilav, a hkrati je moški, ki se rad vede kot kralj. Ki želi biti kralj. In če me je narava česa naučila, je to, da človek tam ni nikoli vladar. Če želiš preživeti, moraš znati sestopiti s prestola, odložiti krono in pokazati ponižnost.« Kar bi verjetno bilo za Trumpa precej večji preizkus kot, denimo, zakuriti ogenj ali odreti žival. 

Deli s prijatelji